Szabó Tímea: Itt az ideje, hogy búcsút vegyünk Orbán Viktortól és pusztító kormányzásától

2022. március 10. – 08:12

Másolás

Vágólapra másolva

A tavaszi ülésszak utolsó napirend előtti felszólalásában a Párbeszéd frakcióvezető-társelnöke élesen támadta a kormányt elsősorban az orosz–ukrán háborúban tanúsított, Szabó Tímea szerint követhetetlen „hablatyolása” miatt.

„Orbán Viktornak valójában fogalma sincs, hogy mit kell mondania, mit kellene ebben a helyzetben cselekednie”

– mondta Szabó, hozzátéve, ez nem stratégiai nyugalom. Követelte, hogy Orbán ne hódoljon be Vlagyimir Putyinnak, fejezze be a „stratégiai sunnyogását”, mert Magyarország elkötelezett a nyugati szövetségesek mellett. A Párbeszéd társelnöke azt mondta, az ellenzék elkötelezett a béke és a magyar szabadság mellett, éppen ez az április 3-i országgyűlési választás tétje:

Kelet vagy Nyugat, a putyini agresszió vagy a szabadság.

Fotó: Németh Sz. Péter / Telex
Fotó: Németh Sz. Péter / Telex

Szabó Tímea szerint nemcsak háború dúl Magyarország szomszédjában, fenyegetve a magyarok szabadságát is, hanem szociális, megélhetési válság is van. Egy ponton elővette heti bevásárlását, hogy szemléltesse, a pedagógusok, ápolók, szociális dolgozók bére mire elég, vagy éppen mire nem.

A szociális, megélhetési válság bemutatására felsorakoztatott élelmiszerekből krumplis tésztát, zöldséglevest és egyebeket lehet főzni, Szabó Tímea szerint ennyit érdemelnek Orbánék szerint a magyar tanárok, egészségügyi és szociális dolgozók. A Párbeszéd társelnöke szerint ebből is elég volt, éppen ezért szerinte az áprilisi választás tétje a szociális biztonság, a magyar állampolgároknak járó normális élet is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!