Schmuck Erzsébet: A titkos Orbán–Putyin-paktum hosszú évekre kiszolgáltatja Magyarországot

2022. március 10. – 08:25

Másolás

Vágólapra másolva

„Orbán Viktor szerint a paksi bővítés az évszázad üzlete, szerintünk viszont az évszázad üzletének paródiája, az ország elárulása” – mondta az LMP társelnöke napirend előtti felszólalásában. Schmuck Erzsébet felidézte a Paks II.-ről szóló Orbán–Putyin-megállapodás körülményeit, a szerződések titkosításának folyamatát, valamint azt, hogy a kormány milyen veszélynek tette ki mindezzel Magyarországot.

Schmuck szerint miután Oroszország lerohanta Ukrajnát, világossá vált, hogy milyen veszélynek tette ki az országot Orbán Viktor, a paksi bővítés több sebből már nem is vérezhetne. A LMP-s politikus szerint az április 3-i választás tétje, hogy az emberek felismerjék:

kaptunk egy második esélyt, hogy saját kezünkbe vegyük a sorsunkat, és eldöntsük: akarunk-e egy olyan országnak kiszolgáltatva lenni, amelyik lerohanja a szomszédját.

Schmuck Erzsébet szerint erre a magyar emberek többségének válasza egyértelmű nem, ennek ellenére Orbán Viktor számára az orosz–ukrán háború kitörésének napja óta semmi más nem volt fontos, mint hogy ezt az üzletet mentegesse. Azt is mondta, ha a Fidesz április 3-án hatalmon marad, egyértelmű, hogy mindenáron erőltetni fogja ezt a beruházást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!