Hajnal Miklós választási kifogást tett Fürjes Balázs plakátjai miatt

2022. február 22. – 12:03

Hajnal Miklós választási kifogást tett Fürjes Balázs plakátjai miatt
Hajnal Miklós és Fürjes Balázs választási plakátjai a Széll Kálmán téren – Fotó: Bődey János / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

„Választási kifogást tettem a kormányzati szlogennel, impresszum nélküli plakátokkal kampányoló Fürjes Balázs ellen”

írja közösségi oldalán Hajnal Miklós, a II–XII. kerület összellenzéki országgyűlési képviselőjelöltje.

Mint írja, Fürjes Balázs és az összes fideszes képviselőjelölt óriásplakátjain hiányzik ugyanis az impresszum, az az információ, amely elárulja, ki fizette az adott kampányterméket. Impresszum hiányában a kampányelszámolás hitelessége is kérdésessé válik, valamint felmerül a gyanúja annak, hogy a plakátokat törvénytelen forrásokból finanszírozták, teszi hozzá.

Ráadásul Hajnal szerint 105 fideszes képviselőjelölt plakátjaira a kormány elmúlt három hónapban használt „Magyarország előre megy! Nem hátra!” szlogenjére kísértetiesen hasonlító felirat került: „Előre menjünk, ne hátra!” Magyarán a kormány több tízmilliárd forintnyi közpénzből készítette elő egy párt választási kampányát.

Ezeknek az információknak a fényében a kormánypárti képviselőjelölti plakátok alkalmasak a megtévesztésre: a választók nem tudhatják, hogy kormányzati kommunikációt látnak-e, vagy választási plakátokat, vonta le a következtetést az ellenzéki jelölt, hozzátéve, hogy e szabálysértés miatt nyújtott be hétfőn kifogást, amelyben a törvénysértés megállapítását és bírság kiszabását indítványozta a választási bizottságnál.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!