Több iskolában a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltjei osztják ki az állami programban vásárolt laptopokat

2022. február 21. – 11:03

Másolás

Vágólapra másolva

Március végéig mintegy 120 ezer notebook érkezik a köznevelési intézményekbe – jelentette be Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős államtitkára múlt kedden Salgótarjánban.

Az államtitkár az MTI szerint arról beszélt, hogy a kormány 200 milliárd forintot fordít az Európai Unió újjáépítési alapjából az oktatás digitalizációjára. 2025 végéig mintegy 615 ezer notebookot vásárolnak az iskoláknak, ezek nagyobb részét a tanulók kapják meg, de a tanárok sem maradnak ki az osztogatásból.

A sajtótájékoztató után Maruzsa a Fidesz helyi képviselőjelöltjével, Becsó Zsolttal adta át az első 108 eszközt a salgótarjáni Bolyai János Gimnáziumban; az eseményről Becsó több képet is megosztott a Facebook-oldalán.

Az olcsó kampánytrükköt többen is ellesték Becsótól a következő napokban.

Szerdán Vitályos Eszter, a Fidesz szentendrei képviselőjelöltje adott át személyesen 238 laptopot a Móricz Zsigmond Gimnáziumban, pénteken pedig Csöbör Katalin miskolci képviselőjelölt jelent meg az Avasi Gimnázium rendkívüli szülői értekezletén, hogy 181 diákot és 8 tanárt ajándékozzon meg a laptoppal. Csöbör a Boon.hu-nak azt is elárulta, hogy az eszközök darabonkénti ára 350 ezer forint körülre tehető.

A laptopok állami tulajdonban maradnak, a diákok és tanárok használatba kapják, de a tervek szerint az érettségi után az akkori értékükön megvásárolhatják.

Az első héten már több mint 12 500 laptopot osztottak ki iskolákban – ezt Kisfaludy László, az Emmi köznevelésért felelős helyettes államtitkára jelentette be hétfőn az M1 aktuális csatornán az MTI szerint.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!