Nemcsák Károly, Deák Bill Gyula, Kásás Zoltán és Müller Péter is beszállt a kampányba a fideszes jelöltek mellett

2022. február 17. – 16:09

Másolás

Vágólapra másolva

Az Rtl.hu összeállítást készített arról, hogy ismert emberek kiket támogatnak a 2022-es országgyűlési választásokon. A kormánypárti jelöltek mellett lelkesen fotózkodnak és érvelnek ismert emberek, ugyanez az egyenes kiállás azonban az ellenzéki térfélen nyomokban sem figyelhető meg.

A fideszes jelöltek mellett

  • Menczer Tamás támogatója: Nemcsák Károly (színész), Szalóki Ágnes (énekesnő),
  • Szatmáry Kristóf támogatója: Harsányi Levente (műsorvezető, énekes), Decsi András (világbajnok kardvívó),
  • Borbély Ádám támogatója: Müller Péter (író, dramaturg), Ficzere Andrea (az Uzsoki Utcai Kórház Főigazgatója), Velkey György (a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója), Molnárné Rénes Éva (a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum kancellárja), Baranyi László (színész),
  • Böröcz László támogatója: ifj. Becsey János (kétszeres paralimpiai bajnok, úszóedző), Egri Péter (énekes-gitáros), Balogh Erika (színésznő), Muri Enikő (énekesnő),
  • Németh Szilárd támogatója: Bagdy Emőke (klinikai szakpszichológus), Balogh Gábor (kétszeres világbajnok öttusázó),
  • Gór Csaba támogatója: Kásás Zoltán (vízilabdázó), Béres József (gyógyszerész), Gyulay Zsolt (olimpiai bajnok kajakos),
  • Sára Botond támogatója: Lipcsei Péter (egykori válogatott labdarúgó),
  • Pap Sándor támogatója: Deák Bill Gyula (zenész),
  • Bús Balázs támogatója: Csókay András (idegsebész), Győri-Dani Lajos (Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke), Szarvas József (színész), Kurucz Éva (újságíró).

Az ellenzék oldalán

Az RTL összesítése szerint az ellenzéki oldalon az előválasztáskor az aHang, a Számoljuk Együtt és a Civil Választási Bizottság videójában szerepelt Cserhalmi György, Csákányi Eszter, Hegyi Barbara, Pogány Judit, Mérő László, Gyabronka József, Gálvölgyi János, Kulka János, Gerendás Péter, Hámori Ildikó, Péterfy Bori, Lakatos Márk és Szinetár Dóra is.

Emellett az Unhack Democracy nevű csoport „Számolj a demokráciáért”című kampányvideójában szavazatszámlálásra buzdított Farkas Franciska Elek Ferenc, Nagy Ervin, Lengyel Tamás, Lovasi András, Bödőcs Tibor, Molnár Piroska, Molnár Áron, Péterfy Bori.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom