Jakab bejelentette, ki lesz a roma jelölt a Jobbik listáján

2022. február 8. – 15:50

Másolás

Vágólapra másolva

Egy roma jelölt biztosan lesz a Jobbik listáján, jelentette be Jakab Péter. A Jobbik elnöke azt írta Facebook-posztjában: „Varga Ferenc egy nagyon tehetséges, tettre kész, szorgalmas fiatalember. Diplomás közgazdász, 2014 óta a szegvári roma nemzetiségi önkormányzat vezetője.”

Majd posztjának az új jelölthöz címzett részében úgy fogalmazott:

„Feri! A néppárti Jobbik egy olyan Magyarországért küzd, ahol nem a származás a fontos, hanem a tisztesség, a tehetség, a szorgalom, az elvégzett munka. Te pedig egy végtelenül tisztességes, tehetséges, szorgalmas fiatalember vagy, akire nagy feladat vár az ország újraegyesítésében, a gyűlölet árkainak betemetésében, a vidék felemelésében. (…) Feri! Feladatra jelentkeztél. Kőkemény feladatra, és nem kértél érte képviselői széket. És éppen ezért érdemled meg. Ott leszel a parlamentben a Jobbik listájáról, hogy együtt szolgálhassuk közös hazánkat.”

Jakab szerette volna, ha Varga elindul az előválasztáson képviselőjelöltként. „Azt mondta, nem indul, mert cigányként nincs esélye nyerni, de ő már annak is örül, ha munkájával a háttérből segítheti az egységes ellenzék győzelmét”.

Jakab a közös ellenzéki kormányfőjelöltről is írt: „Márki-Zay Péternek és neked is (Vargának) elmondtam: a kvótákat nem támogatom. A tehetségeket viszont igen. Származástól függetlenül.”

Az, hogy mindenképpen legyenek roma jelöltek is az ellenzék listáján, Márki-Zay ötlete volt, aki arról beszélt tavaly ősszel, hogy az első harminc helyen három roma politikusnak kellene szerepelnie, „hogy a cigányság valódi esélyt kapjon a felemelkedésre”. Varga Ferencen kívül egy roma már biztosan van az ellenzék listáján, Berki Sándor a Párbeszéd listáján kapott helyet.

Jakab mostani posztja alatt megszólalt Márki-Zay is: „Tisztelettel adózom a Jobbik döntése előtt, rendkívül fontosnak tartom a magyarországi cigányság valódi parlamenti képviseletét. Sok sikert, Ferenc!”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!