Egyetlen választókerületben indul a volt jobbikos Bencsik János pártja

2022. február 5. – 12:01

Másolás

Vágólapra másolva

Az ex-jobbikos Bencsik János pártja, a Polgári Válasz egyetlen helyen, Jász-Nagykun-Szolnok megye 1. számú választókerületében tervez elindulni az áprilisi választáson, és arra kérik az ellenzéki összefogás helyi jelöltjét, hogy lépjen vissza – jelentette maga Bencsik és a jelölt a parlament előtt tartott sajtótájékoztatójukon.

Országos listát nem állítanak

– közölte Bencsik, egyetlen jelöltjük a szolnoki választókerületben Csikós Attila lesz, aki a 2018-as választáson a Fidesz jelöltje után a második legjobb eredményt érte el. Erre hivatkozva kérte Bencsik, hogy a hatpárti ellenzéki együttműködés léptesse vissza saját jelöltjét.

Azt is elmondta, hogy alig egyéves fennállásuk nyomán 40 jelöltet tudnának állítani, azonban belátták, ez nem lenne elég egy országos listához, mert ahhoz legalább 70 választókerületben kellene indulniuk. Ezért egyetlen esélyes jelöltjüket indítják el április 3-án, mindezt teszik azért, mert ahogy Bencsik fogalmazott, bizonyítani kívánják:

„nem vagyunk kamupárt”.

A korábban Jobbik színeiben politizáló, jelenleg független parlamenti képviselőként tevékenykedő Bencsik János tavaly márciusban jelentette be, hogy mozgalmát, a Polgári Választ párttá alakítja. Akkor tervei alapján a párt saját listát állított volna és az egyéni választókerületekben is önállóan akartak elindulni. Az ellenzéki összefogáshoz való csatlakozást már ekkor kizárták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!