Folytatódik a kormánymédiában a Jakab-saga: most egy májusban kizárt jobbikost vetettek be, a párt cáfol

2021. november 26. – 13:27

Másolás

Vágólapra másolva

A Bors szerint etikai eljárás kezdődhet Jakab Péter ellen, a Jobbik szerint viszont a zaklatás megint szintet lépett, mert a pártelnök kabinetfőnökére „valaki a lakás ajtaját is igyekezett rárúgni”.

„A Csóka utcai lakást nem a Jobbik Magyarországért Mozgalom bérli (ez bármikor ki is kérhető), hanem magánszemély, aki ezt rendelkezésre bocsájtotta számunkra. Az elmúlt egy éve a Jobbiknak tárgyalásokról és az előválasztásra való felkészülésről szólt, ezek nagy részét onnan bonyolítottuk le, ami rengeteg munkaórát igényelt. Eközben az előválasztás során több mint 100 településen jártunk, így olykor ezekből visszatérve ez a lakás volt a találkozási pont a kampány lebonyolításáért felelős személyek, Szabó Gábor, Molnár Enikő és Jakab Péter pártelnök számára, ahol átbeszélhették a teendőket.

Volt, hogy ezek késő estig tartottak, volt, hogy korán reggel kezdődtek. Így történt ez azon a napon is, amikor már nyilvánosan is megjelentek a Fidesz média munkatársai a helyszínen”

– kezdte válaszát a Jobbik sajtóosztálya, akikhez azután fordultunk, hogy a Bors című bulvárlap pénteken újabb cikket tett közzé, mely szerint a Jobbik újpesti alapszervezete vizsgálatot „kezdeményezhetett” Jakab Péter pártelnök ellen. Az eljárást megindító, általuk közzétett dokumentum szerint a pártban már egy éve tudhatnak róla, hogy a pártelnök és kabinetfőnöke, Molnár Enikő élettársi kapcsolatot tarthat fenn, méghozzá egy olyan lakásban, amit a gyanú szerint a párt bérelhet nekik.

Több cikkben is beszámoltunk már arról, hogy az elmúlt hetekben Jakab lakhatásával, illetve az arra fordított közfinanszírozással foglalkozó cikkeket követően a Bors hétfőn indította az újabb háborúját Jakab ellen, „Miért bujkál új élettársával Jakab Péter?” címmel tettek közzé leleplezőnek szánt cikket arról, hogy a Jobbik elnöke egy lakásba ment be, majd jött ki onnan egy nővel, aki a lap szerint a szeretője. A fotókon és a közzétett videófelvételen Jakab és – a sajtó munkatársai által évek óta ismert – Molnár Enikő, azaz a Jobbik elnökének kabinetfőnöke szerepel. Jakab cáfolta, hogy bármi más lenne kettejük között munkakapcsolaton kívül, és közölte: perelni fog.

Kedden aztán újabb cikkel jelentkezett a bulvárújság, arról írtak, hogy Jakab kocsija „ahogy hónapok óta annyiszor, most is ott állt élettársa lakása előtt”. Azt is hozzátették, Jakab hónapok óta bujkál itt „élettársával, családját és a közvéleményt megtévesztve”. Jakab ezt követően a Telexnek úgy reagált, hogy az állítás csak „a szokásos fideszes hazugság, amivel a propagandisták végrehajtják a kormány által beígért, minden idők legmocskosabb kampányát.”

A mostani cikkel kapcsolatban pedig a Jobbik sajtóosztálya azt írta a Telexnek, hogy az ominózus lakásban aznap Szabó Gábor választmányi elnökkel Jakab Péter többek között a másnap megtartandó választmányi ülés menetrendjét beszélte át.

„Jakab Péter, Országgyűlés Hivatala által bérelt lakása is 5 perc sétára van onnan, így több esetben ezt az utat gyalog, az autóját ott hagyva tette meg, így semmi meglepő nincs abban, hogy a kocsija ott állt a helyszínen”

– fogalmaztak, hozzátéve: „fel szeretnénk hívni a figyelmüket, hogy a kormánymédia lejárató és több esetben az ízléstelenség határát átlépő hazugságkampánya gátlástalanul tipor bele azoknak a magánéletébe, akik azért dolgoznak, hogy Orbán korrupt rendszerét lebontsák. Ez az ügy már túllépte azt a pontot, amit bárkinek is el kellene tűrnie, főleg azok után, hogy az ominózus napon, miután Molnár Enikő visszatért a Csóka utcai lakáshoz, valaki a lakás ajtaját is igyekezett rárúgni”.

„A Fidesz médiabirodalom közben odáig süllyedt, hogy azóta is egy édesanyát anyaságában kérdőjelez meg, mindezt úgy, hogy »családbarátnak«️ nevezi magát. Ha kell, fotósokat küld lakásokhoz, ha kell, minden más eszközt felhasznál, hogy lelkileg törje meg azokat, akik szembeszállnak az Orbán-rezsimmel”

– írták, a konkrét beadvány hitelességét, illetve az etikai eljárást kezdeményező jobbikos politikusokat érintő kérdéseinkre pedig azt közölték, hogy a Jobbik újpesti alapszervezete semmilyen etikai vizsgálatot nem kezdeményezett, és nem is tervez ilyet.

A Bors ugyanis azt írta, az újpesti alapszervezet, pontosabban annak két tagja kezdeményezhette az eljárást, közzé is tették az idevágó dokumentumot. Ezt a volt jobbikos Szabó Balázs és Veres András, a Jobbik újpesti alapszervezetének tagjai jegyzi.

Megkérdeztük a Jobbiktól azt is, hogy ha a párt Országos Etikai és Fegyelmi Bizottsága még nem is kapott ilyen eljáráskezdeményezést, mi Staudt Gábor bizottsági elnök álláspontja az ügyben. Válaszuk szerint:

„Szabó Balázs oroszokhoz köthető szervezet pénzén, magánrepülőn utazott a Közép-afrikai Köztársaságba választási megfigyelőnek, ezért 2021. május 10-én kelt határozattal kizárásra került a Jobbikból, amely határozat ellen benyújtott felülvizsgálati kérelmét is elbírálta a párt Országos Elnöksége, amiről Szabó Balázs már a beadványa előtt szabályosan tájékoztatva lett”

– írták. A Jobbik szerint mivel etikai beadvánnyal csak a párt tagjai élhetnek, és Veres Andrástól nem kapott a formai szabályoknak megfelelő beadványt az Országos Etikai és Fegyelmi Bizottság, ezért további teendője a bizottságnak nincsen az ügyben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!