Legális lett Svájcban az orvosi marihuána

2022. június 22. – 16:52

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdától legális a marihuána használata orvosi célokra Svájcban, miután egy törvénymódosítással feloldották az erre vonatkozó tilalmat, írja az MTI. Ennek értelmében főleg rákos megbetegedéssel vagy sclerosis multiplexes betegek gyógyításánál lehet orvosi marihuánát alkalmazni.

Korábban külön engedélyeztetési procedúrára volt szükség, ha a betegnek eseti alapon kannabiszra volt szüksége. A jövőben már a kezelőorvos is felírhatja a marihuánát, miután egyeztetett erről a páciensével.

Az elmúlt években nagyon megnőtt az orvosi marihuánára való igény, ezért döntöttek a törvénymódosítás mellett. A fű élvezeti használata továbbra is tilos Svájcban, bár épp mostanában kezdték el azt vizsgálni, milyen hatással lenne a társadalomra, ha bárki legálisan hozzájuthatna a marihuánához az országban.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom