Hárompéniszű embert találtak Nagy-Britanniában

2024. október 17. – 10:51

Másolás

Vágólapra másolva

Mindössze másodjára diagnosztizáltak embert triphalliával, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy három pénisszel született. A Gizmodo írja, hogy egy 78 éves férfi holttestének boncolásakor állapították meg, hogy az egy teljesen normális külső pénisz mellett két másik pénisz is kialakult a testében.

A triphallia annyira ritka, hogy négy évvel ezelőtt diagnosztizálták először egy 4 éves iraki kisfiúnál. Egy frissen publikált orvosi beszámoló szerint ez az első alkalom, hogy felnőtt embernél ilyen ritka rendellenességet találtak.

A férfi holttestének boncolása során kiderült, hogy a húgycsöve az elsődleges és a másodlagos nemi szervén is áthaladt, ráadásul a második pénisze, amely ugyan jóval kisebb, tartalmazta a péniszt alkotó három fő szövetét: a corpus cavernosumot, a corpus spongiosumot és a makkot. A férfi harmadik pénisze, amely közvetlenül a második mögött található, nem csatlakozott a húgycsőhöz, valamint a corpus spongiosumhoz. Az elsődleges nemi szerve egyébként 7,6 cm volt, míg a másik kettő 3,8 cm.

A tudósok szerint a többszörös péniszt jellemzően olyan genetikai mutációk okozzák, amelyek a fejlődés korai szakaszában befolyásolják az androgénreceptorok expresszióját. Mivel a pénisz a nemi gümőnek nevezett szövetből fejlődik ki, a férfi mutációi a nemi gümő megháromszorozását okozhatták – állítják a kutatók. Elemzésük alapján a húgycsöve valójában először a másodlagos péniszből fejlődött ki, de amikor nem fejlődött ki teljesen, a húgycső irányt változtatott, és helyette az elsődleges péniszen keresztül fejlődött ki.

Ugyan a férfi holttestét felajánlották a tudomány számára, az ottani jogi kötelezettségek miatt keveset lehet tudni személyéről, orvosi hátteréről és arról, hogyan befolyásolta az életét, hogy három nemi szerve van. Elképzelhető például, hogy ha a többi pénisz is képes volt erekcióra, az fájdalmat okozhatott a férfinek szex közben. A kutatók azt is megjegyzik viszont, hogy elképzelhető, hogy azért nem derült ki ez korábban a férfiről, mert semmilyen szinten nem befolyásolta az életét a triphallia.

Korábban mi is írtunk az Észkombájnban arról a Frank Lentiniről, aki parazita ikertestvére okozta testi rendellenességének köszönhetően három lábbal, négy lábfejjel és két pénisszel született, majd ismert cirkuszi mutatványos lett, akit később hősként ünnepeltek a szülővárosában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!