Ingyenes mobiljátékokat kiadó cég vásárolta fel a BeRealt

2024. június 12. – 11:04

Másolás

Vágólapra másolva

Emlékeznek még 2022 legmenőbb alkalmazására, a BeRealre, ami amolyan anti-Instagramként, unalmas őszinteséggel üzent hadat a tökéletesre retusált, hazug boldogságnak? A BeReal körülötti felhajtás azóta jócskán alábbhagyott – részben mert az Instagram és a TikTok is szinte azonnal lemásolta –, de még mindig népszerű, a francia, mobiljátékok kiadásával foglalkozó Voodoo pedig látja is benne a fantáziát, hétfőn ugyanis bejelentette, hogy 500 millió eurót fizetett érte – írja az Engadget.

A BeReal lényege röviden összefoglalva az, hogy elutasítja a hagyományos közösségi oldalak alapfeltevését, miszerint mindenki gondosan válogatja össze a posztjait, és mindenki igyekszik olyan képet festeni magáról, mintha tökéletes lenne az élete. Ehelyett véletlenszerű időpontokban küld értesítést a felhasználóinak, akiknek ezután két perce van lőni egy fotót az előlapi és a hátlapi kamerával is arról az általában teljesen hétköznapi tevékenységről, amit éppen csinálnak.

A Voodoo a közleményében azt írta, hogy a platformnak ma is 40 millió aktív felhasználója van, és az Egyesült Államokban, Japánban és Franciaországban is ott van a legnépszerűbb közösségi appok között. A BeReal tavaly áprilisban azt közölte, hogy 20 millió napi aktív felhasználója van, ehhez képest a frissen közölt szám impresszívnek tűnik, de érdemes kiemelni, hogy a Voodoo nem napi aktív felhasználókról ír, így könnyen lehet, hogy itt másról van szó.

A New York Times amúgy már tavaly is árnyalta némileg a 20 millió napi aktív felhasználót, a lap szerint 2023 márciusára már kevesebb mint hatmillió ember nyomkodta az alkalmazást.

Alexandre Yazdi, a Voodoo vezérigazgatója mindenesetre még mindig hisz benne, mint írta, a BeReal hihetetlen növekedést ért el, hűséges felhasználóbázist épített ki és megmutatta, hogy van igény a filter nélküli tartalmak megosztására. Éppen emiatt izgatottan várja, hogy a Voodoo hátterével még tovább fejlesszék az alkalmazást. Alexis Barreyat, a BeReal alapítója azt írta, hogy a cég segítségével a fenntartható fejlődés útjára léphetnek majd.

Barreyat az akvizíció után rövid ideig még marad a cégénél, utána viszont távozik, hogy új termékeken dolgozhasson. A BeReal vezetését Aymeric Roffé, a Voodoo alá tartozó, a Tinder és az Omegle szerelemgyerekének tűnő Wizz jelenleg vezérigazgatója veszi majd át. A Voodoo-t egyébként főleg az olyan ingyenes, reklámokkal telepakolt, fizetős játékokat másoló mobiljátékaikról lehet ismerni, mint a Hole.io.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!