Máris koppintja a TikTok a BeRealt

2022. szeptember 15. – 16:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az úgynevezett Now (azaz Most) nevű új funkciójával a TikTok egyértelműen próbálja beérni a mostanában óriásit futó BeReal alkalmazást, amiről itt írtunk hosszabban.

A BeReal lényege, hogy az app napi egy darab értesítést küld egy véletlenszerű időpontban, hogy mikor készíthetünk el fotót. Vagyis magunkról és arról, amit látunk, az app ugyanis mindkét kamerát használja arra az egy darab posztra.

A TikTok által frissen bejelentett Now pontosan így fog működni, küld egy értesítést, és vagy egy fotót készíthetünk, vagy egy 10 másodperces videót. A Now az Egyesült Államokban a TikTok-appon belül lesz elérhető, de más régiókban lesz egy külön alkalmazás hozzá.

A The Verge újságírója írja, hogy habár ezeket a megoldásokat a BeRealhez kötjük, valószínűleg már korábban is léteztek: az Instagramnak létezett egy IG Candid nevű prototípusa, amit belső használatra fejlesztettek, és hasonló posztoláson alapult, illetve a Snapchat kétkamerás fotózást még áprilisban jelentette be, és végül augusztusban vezette be.

(The Verge)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!