Az EA videójátékgyártó is több száz alkalmazottját rúgja ki

2024. február 29. – 14:41

Másolás

Vágólapra másolva

Az Electronis Arts (EA) sem kerülhette el annak a több tucat techcégnek a sorsát, amelyek az utóbbi hetekben nagy tömegekben válnak meg dolgozóiktól. A videójátékgyártó vállalat 670 munkatársától válik meg, ami ötszázalékos leépítést jelent, írta a Variety.

Az elbocsátásokat Andrew Wilson vezérigazgató jól becsomagolva, egy szerdai levélben közölte a cég munkatársaival.

Wilson a levélben írt innovatív csapatmunkáról, a cég ingatlanpolitikájáról, arról, hogy a jövőben elállnak az olyan licencelt játékok fejlesztésétől, amelyekről úgy gondolják, hogy nem lesznek sikeresek a piacon, és ehelyett inkább az esportra és a közösségfejlesztésre fordítanak nagyon hangsúlyt.

„Végül pedig racionalizáljuk vállalati működésünket, hogy mindenhol mélyebb, összekapcsolt élményeket nyújtsunk a rajongóknak, amelyek közösséget építenek, kultúrát formálnak és növelik a rajongók számát” – írta Wilson. A racionalizálás pedig jó részt alkalmazottak elbocsátását jelenti.

A vezérigazgató azt írta, hogy nem fűnyíróelv érvényesül, nem minden részlegről bocsátanak el dolgozókat. Szerdán már elkezdődött a kirúgott munkatársak értesítése, és várhatóan a következő negyedév elejére le is mennek az elbocsátások.

Az IT-szektorban még tavaly indultak el a jelentős leépítések, és idén folytatódott ez a trend. Bár van egyfajta ciklikusság a dolgozói létszámok alakulásában a különböző projektek kifutása miatt, most más hatások is közrejátszanak ebben. Az iparág a Covid alatt nem várt bővülésnek indult, ami most visszaütött, míg az amerikai jegybanki alapkamat emelkedése a befektetői hajlandóságot csökkentette. A mesterséges intelligencia fejlődése is sok munkavállalót ki tud váltani, a videójátékos piacon pedig túltelítettség mutatkozott. Minderről ebben a cikkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!