A fogkefe, amivel húsz másodperc tényleg elég a tiszta fogakhoz

2024. január 12. – 09:23

A fogkefe, amivel húsz másodperc tényleg elég a tiszta fogakhoz
A Y-Brush fogkefe két eleme – Fotó: Y-Brush

Másolás

Vágólapra másolva

Fogat mosni elég unalmas, nem igaz? Jobb esetben le lehet ülni a kád szélére, de amúgy csak négyszer harminc másodpercig bámuljuk a tükörben az unott, csücsörítő arcunkat. Ha van szükséges – márpedig nagyon, nagyon szükséges – rossz, akkor az a fogmosás.

Mi telik benne olyan sok időbe? Az, hogy minden fogunkat egyesével sikáljuk. Ezt próbálja kiküszöbölni a Y-Brush, egy francia cég, ami kifejlesztett egy fogkefét, ami egyszerre egy egész állkapocsnyi fogat megsuvickol, és így elég kétszer tíz másodpercig bambulnunk magunk elé. A szonikus vibrációs fogkeféjüket a Las Vegasban tartott techexpón, a CES-en tudtuk megnézni.

A Y-Brush használata egyszerűnek tűnik: olyan alakja van, mint az állkapocsnak, így a két végére kell rakni egy-egy pötty fogkrémet, és mehet is a buli. Használat közben elég egy kicsit mozgatni jobbra-balra, mert a sörték egyszerre az összes fogat sikálják. A szájba való rész szilikonos anyagból van, így nem darálja be az ínyt, ha arrébb csúsztatjuk.

Tíz másodperc az egyik, majd még tíz a másik állkapoccsal, és kész is a művelet. A fogkefe nagyjából 3 hónapig bírja egy töltéssel, és amúgy micro-USB-vel lehet tölteni. Kapható még egy kis applikátor is (igazából egy középen megvágott szilikonkupak), ami bármilyen fogkrémes tubusra felhúzva segít a pontos nyomásban.

Az eszköz és a mellé vásárolható fogkrém-applikátor. Fotó: Nagy Nikoletta / Telex.hu
Az eszköz és a mellé vásárolható fogkrém-applikátor. Fotó: Nagy Nikoletta / Telex.hu

A fogrészből két méret kapható, egy felnőtt és egy gyerek. Egy szett vagy 79 dollárba (27 ezer forintba), vagy 129 dollárba (44 ezer forintba) kerül. Az előbbi csak egy módon tud rezegni, a drágábbik viszont négy különböző módon. Egy fej 35 dollárba, azaz 12 ezer forintba kerül, viszont a cég szerint elég négyhavonta cserélni.

A fogkefék iPhone-ja

A CES-en van néhány fura kütyü: láttunk 1,7 milliós madárleső távcsövet és teljesen értelmetlen fülbevalós fülhallgatót, de ami az első naptól kísértett, az egy egyszerű elektromos fogkefe volt.

Igazából semmi baj nincs a Laifen Wave-vel. Jól néz ki, érdekesen hangzik, hogy nemcsak forog, hanem dől is, és ennek szögét lehet az appban állítgatni (az erősség mellett), és igazából tök jó árban érkezik. A műanyag 69 dollár (24 ezer forint), az alumínium 79 (27 ezer forint), a rozsdamentes acél pedig 99 dollár (34 ezer forint) lesz, mikor márciusban felkerül az Amazonra.

Amiért nem tudom kiverni a fejemből, az a csomagolása. Ugyanis kísértetiesen emlékeztet valamire.

Tudom, hogy direkt csinálták, de nem tudom, hogy bosszant-e vagy inkább lenyűgöz a pofátlanság – Fotó: Világi Máté / Telex
Tudom, hogy direkt csinálták, de nem tudom, hogy bosszant-e vagy inkább lenyűgöz a pofátlanság – Fotó: Világi Máté / Telex

Szabad a gazda? Pont úgy néz ki az egész pakk, mint az iPhone-ok csomagolása. Annyira nem titkolják, hogy még a bejelentésben látható képen sem a természetes élőhelyén, a fürdőszobában fényképezték le a fogkefét, hanem egy csomó Apple-cucc között.

„A legjobbaktól merítettünk inspirációt”

– mondta erre somolyogva a standnál dolgozó laifenes.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!