Nem élt a vétóval Joe Biden, így nem forgalmazható az Apple Watch két típusa az Egyesült Államokban

2023. december 26. – 19:10

Másolás

Vágólapra másolva

Nem élt Joe Biden a vétóval, így életbe lép az Apple Watch importjára és forgalmazására érvényes tiltás az Egyesült Államokban – írta a Reuters.

Megelőző lépésként maga az Apple december 18-án leállította az Apple Watch Series 9 és az Apple Watch Ultra 2 értékesítését, arra készülve, hogy a tilalomról szóló döntést helybenhagyja a Fehér Ház.

A tiltás az orvosi eszközöket gyártó Masimo által még 2020-ban indított perrel kezdődött. A cég szerint az általa kifejlesztett véroxigénszint-mérő technológiát lényegében ellopta az Apple. A szabadalmi jogok megsértésére hivatkozva a Masimo az Egyesült Államok nemzetközi kereskedelemért felelős hatóságához (ITC) fordultak. Az ITC idén októberben helyt adott a Masimo igényének, de az importtilalomra vonatkozó végzés életbe lépéséhez szükség volt a Fehér Ház által lefolytatott, december 25-én véget ért felülvizsgálati eljárására.

A kifogásolt Apple Watch Series 9 és az Apple Watch Ultra 2 típusai – Fotó: Patrick T. Fallon / AFP
A kifogásolt Apple Watch Series 9 és az Apple Watch Ultra 2 típusai – Fotó: Patrick T. Fallon / AFP

A kedden életbe lépett tilalom ellen fellebbezést nyújtott be az Apple, kérve, hogy függesszék fel addig, amíg nem hoz döntést az amerikai vámhatóság arról, hogy az újratervezett Apple Watch megfelel-e a szabadalmi előírásoknak. A vámhatóság január 12-én adja ki állásfoglalását.

„Határozottan nem értünk egyet az ITC döntésével, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy az Apple Watch Series 9 és az Apple Watch Ultra 2 termékei mielőbb elérhetők legyenek az amerikai vásárlók számára” – idézte a Reuters az Apple közleményét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!