Egy Ford húzta fel az elakadt Tesla Cybertruckot a havas dombon, bár ez még csak tesztautó

2023. december 14. – 10:49

Másolás

Vágólapra másolva

Majdnem négy éves várakozás és bő 1,5 millió előrendelés után a Tesla Cybertruck bemutatkozott, az első példányok elkezdtek szállingózni a vásárlókhoz, addig is a Tesla tovább teszteli az autót, hogy felszínre kerüljenek az esetleges hibák. Nyilván kiemelt jelentőségűek az off-road utak, hiszen a a Tesla szerint a különleges forma mellé kiváló terepjáró képesség is társul majd.

A kaliforniai erdőkben most feltűnt egy release candidate (RC) prototípus, azaz egy előszériás tesztautó, ami lecsúszott a havas útról, és nem tudott segítség nélkül visszakapaszkodni, és egy Ford pickup húzta ki a csávából – írja az E-cars.hu.

Könnyen lehet, hogy sok más terepjáró is így járt volna, és az is lehet, hogy a sofőr vezetési képességei nem voltak a topon – írja a lap. És az is hozzátartozik, hogy az RC modellen nem működött a menetstabilizáló elektronika és az elülső diffizár, plusz utcai gumikon mentek a fenyőfáért.

Mindenesetre az ilyen tesztekkel tudják igazán megvizsgálni a mérnökök, hogy mi működik az autón, és mi nem. Az is tudható már, hogy a Tesla új, terepező helyzeteket segítő frissítésekkel készül, beleértve az új „Wade Mode” -ot, amely nyomás alá helyezi az akkumulátorcsomagot, hogy az autó vízbe merülésekor ne tudjon folyadék szivárogni az aksik közé.

A már most kasszasikernek tűnő Tesla Cybertruck két évet késett, és egy emlékezetes baki miatt sokan nevettek rajta. A látványa sem tesz jót a retinának, a legújabb Tesla sikere mégis biztosra vehető, és nem csak a rengeteg előrendelés miatt. A futurisztikus pickup erősebb kivitele 2,6 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!