Újabb alkalmazáshoz fordulhatnak vészhelyzetben a kisgyerekes szülők

2023. augusztus 1. – 14:19

Másolás

Vágólapra másolva

Másfél hónapja mutatták be a Semmelweis Egyetem ingyenes, gyermekbetegségekkel kapcsolatos tünetellenőrző applikációját, a Semmelweis HELP-et, de már itt is a következő hasonló alkalmazás a Magyar Gyermekmentő Alapítványtól, amely kifejezetten a vészhelyzetekre fókuszálva nyújt segítséget a szülőknek.

Az alkalmazásból nemcsak azt lehet megtudni, hogy mikor kell mentőt hívni, hanem azt is, hogy mit tegyünk a vészhelyzetekben a kiérkezésükig. Az alkalmazásban tíz másodperces videókban mutatják be a teendőket és arról is írnak, hogy hogyan előzhetőek meg a balesetek.

Hasonló dolgokat egyébként a Semmelweis HELP is tud, amelyről a megjelenésekor bővebben is írtunk. Ahogy ott, úgy vélhetően itt is érdemes hangsúlyozni, hogy ez nem telefondoktor, nem ad diagnózist, és nem helyettesíti az orvos-beteg találkozást sem.

Azt mindkét alkalmazásból megtudhatjuk, hogy mikor induljunk azonnal az ügyeletre, vagy hívjunk mentőt, de az újabb alkalmazásban tényleg csak a vészhelyzetek vannak csokorba szedve, az egyes kategóriák alatt a tünetekkel, az elsősegélyre vonatkozó tippekkel, és adott esetben olyan extra segítségekkel, mint hogy hogyan kell megkezdeni az újraélesztést.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!