Száz országban elindult a Threads, a Zuckberbergék által kitalált ellen-Twitter

2023. július 6. – 05:31

Másolás

Vágólapra másolva

Száz országban már elérhető a mikroblogolásra kitalált Threads nevű alkalmazás, amely részben abból a célból jött létre, hogy megszerezze a Twitterben csalódott felhasználókat.

A Threadset a Meta indította el több híresség támogatásával, és sok hasonlóságot mutat a Twitterrel, amelyet az utóbbi hónapokban a tulajdonos Elon Musk többször átalakított saját kénye-kedve szerint.

Mark Zuckerbergék új alkalmazásának bemutatását előrébb hozták, így már száz országban ingyen letölthető az Apple és Google alkalmazásboltjaiból. Magyarországon, ahogy az Európai Unió több országában is, egyelőre nem elérhető a jogi környezet miatt.

A Threads felhasználói az Instagram-fiókjaikat tudják használni a bejelentkezéshez, és ezután eldönthetik, hogy ugyanazokat követik-e, akiket eddig is követtek az Instán.

Az új alkalmazás szemtelenül hasonlít a Twitterre, viszont egy bejegyzés 280 helyett 500 karakterből is állhat, és egy legfeljebb ötperces videót is közzé lehet tenni. A bejegyzések hivatkozásként más platformokon is megoszthatók.

Zuckerberg azt írta a Threads-fiókján, hogy két óra alatt több mint kétmillióan regisztráltak az új alkalmazásban, és köztük van például Richard Branson, a Virgin tulajdonosa is, aki egyébként Musk riválisa a polgári űrrepülésben.

(via Guardian)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!