Újabb 9000 alkalmazottól válik meg az Amazon

2023. március 21. – 06:03

Másolás

Vágólapra másolva

A tech szektorban végigsöprő elbocsátáshullám következő állomása az Amazon, amely most újabb 9000 dolgozójától válik meg, írja a Reuters. Ezzel a techóriás az elmúlt hónapokban összesen 27 000 pozíciót szüntetett meg, ami a nagyjából 300 000 fős vállalati munkaerő 9 százalékát teszi ki.

A legutóbbi megszorítások az Amazon rendkívül jövedelmező felhő- és hirdetési részlegeire vonatkoznak, amelyeket egykor érinthetetlennek tartottak, amíg a gazdasági problémák arra nem késztették az üzleti ügyfeleket, hogy alaposan megvizsgálják kiadásaikat.

Az elbocsátások a Twitch streamingplatformot is érintik, a vezérigazgató Dan Clancy szerint a területről több mint 400 embert kell elküldeniük.

Arról, hogy ebben a körben kit bocsátanak majd el, április végéig dönt a vállalat.

Az Amazon ezzel újra beállt azon techóriások sorába, amelyek az elmúlt hónapokban sorozatos leépítésekkel próbálják optimalizálni a működésüket. A Meta novemberben jelentette be 11 ember elbocsátását, a Microsoft is több mint 10 ezer embertől vált meg, a Netflix is leépített, a Twitternél pedig jelenleg őskáosz van, Elon Musk sorra rúgja ki az embereit, többek között a takarítókat is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!