Kedden örökre lekapcsolják az Internet Explorer 11-et

2023. február 13. – 20:03

Másolás

Vágólapra másolva

Február 14-én, kedden az Internet Explorer 11-et véglegesen letiltják a Windows 10 rendszerű eszközökön, írja a Ghacks.net. A böngésző hivatalosan soha nem került be a Windows 11-be.

Az Internet Explorer a Windows korábbi verzióira telepítve marad, és a felhasználók ezeken futtathatják a böngészőt, ha akarják. De meg kell jegyezni, hogy a böngésző nem kap többé biztonsági frissítéseket.

A letiltás egyik érdekes aspektusa, hogy a módosítást nem a Windows Update-en keresztül alkalmazzák, hanem a Microsoft Edge frissítéseként. A frissítést követően nem lesz lehetőség a változtatás visszavonására.

Az Internet Explorer 11 böngészési adatai, beleértve a jelszavakat és a kedvenceket, a folyamat során átkerülnek a Microsoft Edge-be, így a Microsoft szerint az IE 11-felhasználók „zökkenőmentesen folytathatják a böngészést”.

A Microsoft 2022 közepén megszüntette az Internet Explorer 11-et a legtöbb Windows 10-verzióban, de akkor nem távolította el az Internet Explorer fájljait vagy funkcióit. Meghalt a böngésző, ami megkerülhetetlen titánból az internet udvari bolondja lett című összefoglalónkat az IE történetéről itt olvashatják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!