Elon Musk megint kirúgott egy rakás embert a Twittertől

2023. január 7. – 23:24

Másolás

Vágólapra másolva

Legalább egy tucat tartalom-moderációval és dezinformációval foglalkozó dolgozótól vált meg péntek este a Twitter.

Még felsorolni is nehéz, hogy Elon Musk mennyi mindenkit rúgott ki, mióta megvette a Twittert, ahogy azt is hosszú lenne számba venni, hogy mekkora ámokfutást rendezett, de azért ebben a cikkben kísérletet tettünk rá. Többek között azonnal kirúgta a vezetőket, aztán a dolgozók felét, fizetőssé tette a hitelesített fiókoknak járó kék pipát, aztán visszavonta, aztán mégis újraindította, bugyuta összeesküvés-elméleteket osztott meg, parttalan Twitter-vitákba keveredett politikusokkal és celebekkel, sőt, a Twitter egyik saját programozójával is, akit aztán kirúgott, miután kiderült, hogy jogosan (és nyilvánosan) mutatott rá Musk tévedésére.

Csődöt lengetett be, hálószobákat rendezett be a dolgozóknak a főhadiszálláson, kirúgta a takarítók nagy részét is, szavazásra bocsátotta, hogy Trumpot visszaengedje-e a platformra, sőt, azt is, hogy ő maga lemondjon-e a vezérigazgatói posztról. A szavazás igennel zárult, amire aztán nem reagált.

Szombaton azonban újabb kirúgásokról adott hírt a Bloomberg,

ezúttal a globális tartalom-moderációt kezelő, már amúgy is radikálisan megfogyatkozott bizalmi és biztonsági csapatban, valamint a gyűlöletbeszéddel és zaklatással foglalkozó részlegben építettek le péntek este legalább egy tucat munkavállalót a cég dublini és szingapúri irodáiban, köztük két magas szintű vezetőt is.

A Bloomberg információi szerint Twitter félretájékoztatási irányelveivel, a globális fellebbezésekkel és a platformon működő állami médiával foglalkozó csapatok munkatársait szintén elbocsátották.

Ella Irwin, a Twitter bizalomért és biztonságért felelős vezetője megerősítette, hogy többeket elbocsátottak, de cáfolta, hogy a Bloomberg által említett összes részleg érintett volna.

(Bloomberg)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!