Már Magyarországon is működik az Instagram szülői felügyeleti funkciója

2022. szeptember 15. – 12:59

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtök óta a magyar felhasználóknak is elérhető az Instagram szülői felügyeleti funkciója. Ez az eszköz lehetővé teszi a szülők (vagy gondviselők) számára, hogy az Instagramon napi vagy heti időlimiteket és ütemezett szüneteket állítsanak be gyerekeik számára – írja a Meta közleménye.

Az úgynevezett „Családi központ” funkción keresztül a szülők láthatják, hogy gyerekük naponta átlagosan mennyi időt tölt az Instagramon, és az időkorlátok közös beállításával segíthetnek jobban beosztani az idejüket. Az új „Tarts szünetet!” funkció emlékezteti a gyerekeket, hogy iktassanak be egy kis szünetet, ha már egy bizonyos ideje görgetik az Instagramon a Reels-videókat.

Az új eszköznek köszönhetően a szülők azt is láthatják, hogy gyerekük kiket követ, és kik követik őt, illetve értesítést kaphatnak arról, ha gyerekük jelentett egy fiókot vagy posztot – beleértve azt is, hogy kit és milyen típusú tartalmat jelentett. Emellett a „Családi központban” a szülők cikkeket, útmutatókat és szakértőktől származó tippeket találhatnak olyan témákban, amelyek segítik a tizenéves gyerekek pozitív online élményeit.

A Facebook 2021 tavaszán jelentette be, hogy dolgoznak az Instagram gyerekekre optimalizált változatán.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!