Gyerekbarát Instagramot fejleszt a Facebook

2021. március 19. – 14:12

Másolás

Vágólapra másolva

Az Instagram gyerekekre optimalizált változatát fejleszti a Facebook, értesült a BuzzFeed News a cég egy belsős üzenetéből.

Az Instagram termékfejlesztésért felelős alelnöke, Vishal Shah a csütörtöki bejegyzésben úgy fogalmazott: a képmegosztó applikáció egy olyan verzióján dolgoznak, amely a 13 éve alatti gyermekek számára is biztonságossá teszi a platform használatát.

A bejelentés szövege szerint a munkát Adam Mosseri, az Instagram vezérigazgatója felügyeli, valamint Pavni Diwanji alelnök vezeti, aki decemberben csatlakozott a Facebookhoz, korábban pedig a Google-nél dolgozott, ahol olyan gyermekközpontú fejlesztéseken dolgozott, mint a YouTube Kids.

Az értesülést a Guardian érdeklődésére a Facebook egyik szóvivője is megerősítette. Közölte: a cég a képmegosztó app szülők által kontrollálható/ellenőrizhető változatán dolgoznak, amely a Messenger Kids alkalmazáshoz hasonlóan a 6 és 12 év közti gyerekek böngészését teszi majd biztonságosabbá.

Mint ismert, az Instagram jelenlegi szabályzata tiltja a 13 év alatti gyerekek számára a szolgáltatás használatát, ennek ellenére egyre több gyermek szeretné használni a Facebook tulajdonában lévő appot, ennek az igénynek igyekszik megfelelni a cég ezzel a fejlesztéssel.

A bejelentés két nappal azután érkezett, hogy az Instagram kijelentette, a fiatalabb felhasználóiknak nagyobb védelemre van szükségük. Az Instagram vezetője, Mosseri – aki egyébként saját posztjaiban maga is emojikkal takarja ki a gyermekei arcát – a BuzzFeed News kérdésére közölte: egyelőre az új termék fejlesztésének korai szakaszában járnak, még nincsenek részletes terveik.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!