Elon Musk azzal vádolja a Twittert, hogy üzleti szempontból fontos adatokat hallgat el

2022. június 6. – 18:35

frissítve

Elon Musk azzal vádolja a Twittert, hogy üzleti szempontból fontos adatokat hallgat el

Másolás

Vágólapra másolva

Elon Musk több mint egy hónappal ezelőtt jelentette be, hogy felvásárolja a Twittert, de a világ leggazdagabb embere mindig talál olyan részleteket a techcég működésében, ami miatt akadozik a felvásárlás.

Musk most azt jelentette ki, hogy a Twitter megszegi azzal az egyesülési megállapodásukat, hogy nem válaszol érdemben neki a spamekkel és hamis fiókokkal kapcsolatos kérdéseire.

A dollármilliárdos szerint a Twitter aktívan ellenáll, és meghiúsítja az információhoz való jogát azzal, hogy megtagadja a kér adatok nyilvánosságra hozatalát. Május közepén Musk azt mondta, hogy nem folytatja a Twitter 44 milliárd dolláros felvásárlását, hacsak az nem tudja bizonyítani azt, hogy a botok a felhasználók kevesebb mint 5%-át teszik ki, amint azt a cég nyilvános iratokban kijelentette. Musk becslései szerint ennél jóval több hamis fiók van, az összes felhasználó legalább 20%-át teszik ki.

A Twitter vezérigazgatója, Parg Agrawal akkor azt mondta, hogy több ezer fiókot vizsgáltak meg a cég dolgozói, hogy megtudják, mennyire elterjedtek a botok, de adatvédelmi okokból ennél többet nem mondhat.

Musk most azt közölte jogi képviselőjén keresztül, hogy a vállalat laza tesztelési módszerei nem megfelelőek, azért saját elemzést végezne a fent vázolt kérdésekben.

Musk jogászai szerint a Twitter megsérti az egyesülési szerződésben vállalt kötelezettségeit, így Musk fenntartja a jogát annak is, hogy felmondja az egyesülési szerződést, és ne fizesse ki a pénzt.

A Twitter igazgatótanácsa azzal érvelt, hogy a felvásárlás minden részvényes érdekét szolgálja, ezért teljesíteni akarják az üzlet minden feltételét. Ha bármelyik fél elállna az üzlettől, annak egymillió dolláros fájdalomdíjat kell fizetnie a másiknak. A Twitternek van egyébként az erősebb ütőkártyája, ha bíróság elé vinné az ügyet, rákényszerítheti Muskot az eredeti vételi ajánlatban szereplő felvásárlási összeg kifizetésére, de ez az ügy nagyon elhúzódna.

A Bloomberg Intelligence elemzője, Mandeep Singh szerint Musk hétfői bejelentése annak a taktikának a része lehet, hogy a Twitterért a saját szempontjából kedvezőbb ajánlatot tehessen.

Musk mostani megszólalása érzékenyen érintette a Twittert, a New York-i tőzsdén napközben 3,3 százalékot estek a cég részvényei.

(via Bloomberg)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!