Megvette a Sony az eredeti Halo és a Destiny fejlesztőjét, 3,6 milliárd dollárral nőtt a januári videójátékos bevásárlások összértéke

2022. január 31. – 19:37

Másolás

Vágólapra másolva

A Sony Interactive Entertainment bejelentette, hogy 3,6 milliárd dollárért (1 140 195 600 000, azaz 1,14 billió forintért) megvették a Bungie-t, a Destiny (és persze a Halo eredeti) fejlesztőcégét – írja a GamesIndustry.biz. Miután az üzlet lezárul, a Bungie nem tagozódik be teljesen a PlayStationre fejlesztő stúdiók közé.

A Sony szerint viszonylag függetlenül dolgozhatnak majd, és olyan platformra fejleszthetnek a jövőben játékokat, amilyenre csak akarnak.

Ez valószínűleg egy célzott odaszúrás a Microsoftnak, ami a Bethesda felvásárlása után bejelentette, hogy a stúdió játékainak jelentős része csak Xboxra jönnek majd ki (és valami hasonló várható a januári Activision Blizzard felvásárlásból is).

Januárban valami eszméletlen összegeket költöttek a nagy kiadók a kisebb stúdiók felvásárlására. A Microsoft az 68,7 milliárd dollárért, azaz az éves magyar GDP közel feléért vette meg az Activision Blizzardot, a Take-Two pedig 12,7 milliárd dollárért vette meg a Zyngát.

A Bungie így mindkét nagy konzolgyártónál is megfordul. Először a Microsoft vette meg 2000-ben a stúdiót, csak hogy egy évvel később beindítsák a kiadó talán leghíresebb sorozatát, a Halo-t, 2007-ben kivásárolták magukat, majd kötöttek egy 10 éves szerződést az Activisionnel, amiből megszületett a Destiny. Most az Activision a Microsoftnál van, a Bungie pedig az Xbox legnagyobb konkurensénél.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!