Esni kezdtek a Sony részvényei a Microsoft gigászi beszerzésének hírére

2022. január 19. – 11:06

Másolás

Vágólapra másolva

Tizenhárom százalékkal esett a Sony Group részvényeinek értéke a tokiói tőzsdén szerda reggel, miután a Microsoft bejelentette minden idők legdrágább videójáték-ipari felvásárlását előző nap – írja a Bloomberg.

A Microsoft a hírek szerint 67,8 milliárd dollárt fizetett az Activision Blizzardért, a fejlesztőcégért, ami olyan játékokat készített, mint a Call of Duty, a World of Warcraft, a Diablo, a Guitar Hero, az Overwatch vagy éppen a mobilos Candy Crush.

A tizenhárom százalékos eséssel a Sony részvényeinek összértéke 20 milliárd dollárral csökkent. Más játékfejlesztők részvényeinek értéke viszont nőtt, a Capcom és a Square Enix több mint 3,7 százalékkal erősödött.

A Microsoft gigászi beruházásának lényege, hogy minél több, iszonyatosan népszerű játéksorozatot a saját platformjához kössön, azaz hogy ezek a játékok kizárólag az Xbox Game Passon keresztül legyenek elérhetőek.

A Game Pass egy havi előfizetéses rendszer, aminek a lényege, hogy a Microsoft kínálatából több száz játékkal játszhatunk, gyakran azokkal is, amik frissen jelennek meg. Az előfizetés érvényes egyszerre a konzolra és PC-re, de nem jár azzal, hogy egy játéknak a tulajdonosai is leszünk, ha eltűnik a kínálatból, akkor eltűnik a saját könyvtárunkból is.

Ahogy mi is írtuk, az utóbbi pár évben a Microsoft megvette a Mojang (Minecraft), az inXile (Wasteland, Bard's Tale) és az Obsidian (Pillars of Eternity, Outer Worlds, Alpha Protocol) stúdiókat, majd 7,5 milliárd dollárért a Bethesdát, olyan játékokkal, mint a Fallout-, az Elder Scrolls-, a Dishonored- és a Doom-sorozat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!