Az LG kivonul a mobiltelefonok piacáról

2021. április 5. – 07:50

Az LG kivonul a mobiltelefonok piacáról
Az LG idén megjelent, egészen furcsa, T-alakban kihajtható Wing telefonja, amit a Telexen is teszteltünk – Fotó: Szombat Éva/Telex.hu

Másolás

Vágólapra másolva

Az LG Electronics nem fog több mobiltelefont gyártani, kivonul a piacról, ezt maga a dél-koreai cég jelentette be hétfőn – írja a Reuters.

Az LG-nek nagyjából 2 százalékos a világ mobilpiacán a részesedése, tavaly 23 millió telefont adott el, nagyjából tizedannyit, mint a Samsung a 256 milliójával. Észak-Amerikában az LG a harmadik legnépszerűbb márka a 10 százalékos részesedésével.

Az LG mobilosztálya hatodik éve termel veszteséget, összesen eddig 4,5 milliárd dollárnyit.

A Reuters szerint az LG egy korai innovátor volt a mobiltelefonok piacán, 2013-ban még a harmadik legnagyobb gyártó volt az Apple és a Samsung után. Egykor a cég újítónak számított, többek között az ultraszéles objektívek használatával, de egy idő után a készülékek veszítettek a népszerűségükből, idén pedig olyan egészen hajmeresztő megoldásokkal is jelentkeztek, mint a T-alakban kihajtható LG Wing, amit mi is teszteltünk a Telexen.

Az LG mobilosztálya a teljes cég bevételének csak a 7 százalékát termelte. A tervek szerint július 31-én fogják leállítani. A cég nem fogja egy ideig leállítani a készülékek támogatását és frissítését, bár ezt az idő régiónként fog változni.

A kivonulás híre már januárban is felmerült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!