Éles Oroszországban a közösségi oldalakat korlátozó törvény

2021. február 1. – 14:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Életbe lépett Oroszországban hétfőn az a törvény, amely a közösségi média működtetőit arra kötelezi, hogy letiltsanak bizonyos tartalmakat, valamint hogy ne tegyék lehetővé résztvevők toborzását nem engedélyezett tüntetésekre – írja az MTI.

Ugyancsak elérhetetlenné kell tenniük a szolgáltatóknak a terrorizmusról és államtitkokról szóló tartalmakat, kábítószerek gyártásának leírásait, a gyermekpornográfiával kapcsolatos, az öngyilkosságra buzdító tartalmakat, valamint azokat, amelyek semmibe veszik az orosz alkotmány előírásait.

Az orosz hatóságok az utóbbi napokban már felléptek a közösségi média szolgáltatóival szemben, miután a letartóztatásba került ellenzéki politikus, Alekszej Navalnij melletti tüntetéseket a közösségi oldalakon szervezték. Megbírságolták a Facebook, a Twitter, a YouTube működtetőit.

Navalnij igen aktív a közösségi médiában, nemrégiben a YouTube-on Vlagyimir Putyin „titkos palotájáról” tett közzé leleplező videót, amelyet már 106 millióan láttak, vagy legalábbis megnyitottak.

A Kreml tagadja, hogy a hatalmas luxusingatlan az orosz elnöké lenne, és maga Vlagyimir Putyin is így nyilatkozott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!