A YouTube is megszabadul a QAnon-tartalomtól

2020. október 15. – 17:48

A YouTube is megszabadul a QAnon-tartalomtól

Másolás

Vágólapra másolva

A YouTube tiltani fog minden olyan tartalmat, ami összeesküvés-elméleteket terjeszt, ezt a cég jelentette be a blogján csütörtökön.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

A bejelentés szerint a cég ezzel egy újabb lépést tesz annak irányába, hogy gátat szabjon minden olyan tartalomnak, ami a való életben történő erőszak okozója lehet. A YouTube a videókat mostantól azonnal el fogja távolítani, a szűrést pedig szigorítani fogja a következő hetekben.

Mint ahogy korábban mi is megírtuk, a QAnon egy szélsőséges összeesküvés-elmélet, aminek az az alaptézise, hogy egy sátánista, pedofil, globális gyermek-szexrabszolga kereskedelmet futtató hálózat megpróbálja megdönteni Donald Trump elnökségét. A hit egyik tana az, hogy Trump már tervezi a Vihar nevű hadműveletét, ami során a szekta több ezer tagját tartóztatja majd le. Az FBI a QAnon-t potenciális terrorista veszélyként kategorizálta.

Korábban a Twitter és a Facebook is eltávolította a QAnon-elmélethez köthető tartalmakat.

(NBC)

(Borítókép: A QAnon-mozgalom zászlója egy Trumpot támogató rendezvényen, 2020. október 11-én, New York államban. Fotó: Stephanie Keith/Getty Images/AFP.)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!