Elon Musk négyszeresére emelné a Twitter-prémium árát, az előfizetés részévé válna a hitelesítés is

2022. október 31. – 08:31

Elon Musk négyszeresére emelné a Twitter-prémium árát, az előfizetés részévé válna a hitelesítés is
Hitelesítő kék pipa a Twitteren – Fotó: Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A The Verge által kiszivárogtatott belső levelezések alapján Elon Musk bár csak negyedik napja uralkodik a Twitter felett, máris nagy tervei vannak: négyszeresére emelné a Twitter-prémium árát, ráadásul fizetőssé tenné az úgynevezett hitelesítés funkciót is, a kék pipát.

Elon Musk amúgy is erősen kezdett a hétvégén a Twitter Főcsiripeként: miután Nancy Pelosi amerikai házelnök férjét pénteken megtámadták, Musk összeesküvés-elméleteket kezdett posztolni az esetről – majd le is törölte azt. Nem meglepően több újság is megírta, hogy Musk álhíreket osztott meg egy olyan szélsőjobboldali oldaltól, amely szerint Clinton halott és egy dublőr játssza őt – Musk pedig úgynevezett felnőttként kezelte a helyzetet, ilyenekkel, mint ez a posztja:

Alig telt el egy nap a Főcsirip konteómenete után, máris jöttek az újabb hírek. Eszerint Musk ultimátumot adott a Twitter dolgozóinak arra, hogy teljesítsék a kiszabott határidőig a Twitter-prémium átalakítását, vagy távozzanak a cégtől.

A prémium átalakítása a tervek szerint úgy szólna, hogy havi 5 dollár helyett 20 dollárt kéne fizetnie a felhasználóknak. Hozzávetőlegesen: az 5 dolláros csomaggal eddig olyan dolgok jártak, mint a szerkesztési gomb, egyéni olvasói mód, könyvjelzők. 20 dollárért pedig ezek mellé még azt nyújtaná a Twitter, hogy

Havi előfizetésünkért cserébe hitelesíthetjük a saját oldalunkat.

A hitelesítés, a kis kék pipa a Twitter-felhasználók neve mellett eddig elég hasznos célokat szolgált. Például szerepet játszott az ellenőrzés lehetőségében, a félretájékoztatás és a kamuprofilok kiszűrésében többek között celebek, politikusok, médiumok esetében. Ráadásul az egyedül a dezinformáció kiszűrésére szolgáló Twitter-funkció Musk terve szerint drágább lenne, mint egy Netflix- vagy egy HBO-előfizetés.

Musk a hírek szerint november 7-re már át akarja állítani az újfajta Twitter-prémiumot. Kérdések mondjuk még bőven akadnak körülötte. A Twitter-prémium csak bizonyos régiókban érhető el, ezekben a már hitelesített felhasználók 90 napot kapnak majd arra, hogy áttérjenek prémiumra. Ott viszont, ahol a prémium nem elérhető, egyelőre nem tudni, mi lesz a nevek melletti kék pipával.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!