Ön is csak zenekarok falára posztolt bejegyzéseket lát a Facebookon? Nyugodjon meg, nincs egyedül

2022. augusztus 24. – 09:55

Másolás

Vágólapra másolva

Pulykás szendvics, absztrakt memék és e-koldulás hivatalos oldalak Facebook-falán – az elmúlt két órában alighanem ön is találkozott ilyesmikkel, ha felment a közösségi oldalra. Nem képzelődik, és nem is csak önnél romlott el valami, tényleg megbolondult a hírfolyamot szabályozó algoritmus, így jelenleg még a szokásosnál is furcsább élmény a facebookozás.

A Downdetector adatai szerint magyar idő szerint reggel 8-kor kezdődött a jelek szerint az egész világon jelentkező probléma, amit az emberek eleinte valószínűleg észre sem vettek, mert kezdetben még csak a szokásos rajongói posztokat dobálta fel a hírfolyam. Az emberek aztán hamar ráeszméltek, hogy ez egy globális probléma, és gyorsan el is szabadultak a dolgok, a véletlenszerű zenekarok falára posztolt pulykás szendvicstől a macskás képeken és bizarr meméken és a saját zenekarukat promózó embereken át a pénzküldő alkalmazások QR-kódjaiig minden minden feltűnt a falamon az elmúlt egy órában.

Forrás: Facebook Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

Egy gyors szerkesztőségi körkérdés alapján a legtöbbünknél fennáll az anomália, nekem telefonon (iOS) és pécén is csak a Gorillaz, a Linkin Park, a Ghost, a Nirvana és valamiért a Poorly Drawn Lines nevű webcomic falára írt bejegyzéseket dobál fel a Facebook teljesen ismeretlen emberektől. Érdekes adalék egyébként, hogy a nemrég bevezetett „Hírfolyamok” fül, amiről részletesen ebben a cikkben írtunk, viszont tökéletesen működik, szóval ha ez egy gerillaakció egy alkalmazottól, aki rajong az új funkcióért, akkor bravó, egyelőre remekül működik. Azt is hozzá kell tenni, hogy most legalább nem állt le teljesen a szolgáltatás, mint tavaly októberben, az ugyanis akkor is kiderült, hogy ennek sokkal komolyabb következményei vannak, mint azt elsőre gondolná az ember. Az ügyben kerestük a Facebookot, hogy megtudjuk, mi történt és mikorra javíthatják ki a problémát, amint választ kapunk, frissítjük a cikket.

Frissítés

A Meta sajtóosztályától azt a választ kaptuk, hogy tudnak a problémáról és dolgoznak azon, hogy a lehető leggyorsabban visszaálljon minden a rendes kerékvágásba, az okozott kellemetlenségért pedig elnézést kérnek. Nálam egyébként nagyjából háromnegyed órája már helyreállt a rend, de több kollégám is arról számolt be, hogy náluk még nem teljesen okés a helyzet, és a Downdetectorra is érkeznek még bejelentések.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!