Mindenképp bevasalná Muskon a 44 milliárd dollárt a Twitter igazgatótanácsa

2022. május 18. – 06:24

Másolás

Vágólapra másolva

Elon Musk nem is olyan meglepő módon hezitálásba kezdett azután, hogy elfogadták a Twitterre tett 44 milliárd dolláros ajánlatát. Az azóta eltelt valamivel több mint három hét alatt viszont érezhetően csökkent Musk lelkesedése a Twitter ügyében – nem tudni, hogy teljesen kiszállna az üzletből, vagy csak alkudni szeretne saját őrületes ajánlatán, de az biztos, hogy a Twitter negyedéves jelentését meglátva közölte, felfüggeszti a megvásárlás hosszú és bonyolult folyamatát.

A fő vitás pont – a pénzen kívül természetesen – a spam, illetve a kamufelhasználók kezelése a platformon. Musk szerint ugyanis mindkettőből sokkal több van, mint ahogy azt a Twitter állítja, ezen el is indult egy kisebb adok-kapok a leendő vásárló, illetve a cég vezetői között.

Ennek legújabb állomása egy, a Twitter igazgatótanácsa által kiadott közlemény, amelyben az áll, hogy ha kell, akkor „érvényt szereznek az egyesülési megállapodásnak.” Ez természetesen jogi útra terelést jelent, a Twitternél tehát világos az álláspont: várják a részvényenként 54,2 dolláros ajánlat alapján kijött 44 milliárd dollárt, hogy mindent átadhassanak Musknak.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom