Orbán Viktor aktiválta a Youtube-csatornáját

2022. február 6. – 11:23

Másolás

Vágólapra másolva

Ahhoz képest, hogy már 2013 júniusában beregisztrálták már, csak mostanában lett aktív Orbán Viktor miniszterelnök Youtube-csatornája. A politikus már jó ideje aktív Facebookon és Instagramon, de a választások előtt pár hónappal úgy tűnik, aktiválják a youtube-os jelenlétét is.

Az más kérdés, hogy az elmúlt két napban feltöltött videók javarésze archív felvétel, és még ezer feliratkozója sincs a csatornának. A feltöltött videóknál is nehéz egyelőre tudatos koncepciót felfedezni, mert főleg egy percnél is rövidebb anyagok vannak például a befagyasztott üzemanyagárakról, a rezsicsökkentésről vagy arról, hogy emberek szelfiznek a miniszterelnök úrral. A műfaj egyébként annyira népszerű, hogy több ilyen videót is feltöltöttek, ahol emberek szelfiznek Orbánnal, és semmi más nem történik.

Az ehhez hasonló kis könnyed, mókázós tartalmak mellett felkerült több archív felvétel is. Például amikor azzal a Gerard Depardieu színésszel parolázik, aki Oroszországba menekült a francia adóhatóság elől, és azóta megkapta az állampolgárságot is. De van videó Emmanuel Macron látogatásáról, Chuck Norrisszal, és még az is felkerült, ahogy a Magyar Zene Háza megnyitóján Szakcsi Lakatos Béla eljátssza az idei fideszes kampányszlogent. És persze feltöltöttek még rengeteg korábbi tévés szereplést is.

Utóbbi azért különösen érdekes, mert a tévés szereplések nagy része valamilyen TV2-es műsorban történt, mint például a Napló vagy a Frizbi Hajdú Péterrel. Ezek a felvételek elviekben csak úgy kerülhetnek fel Youtube-ra, ha engedélyt kaptak rá a TV2-től, de ez valószínűleg nem okozhatott különösebb gondot, hiszen a csatorna tulajdonosa az a Vida József, aki Mészáros Lőrinc oligarcha bizalmasa.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!