Biztonsági főtanácsadónak kérte fel a cég a hekkert, aki visszaadta nekik a 181 milliárdnyi kriptopénzt

2021. augusztus 18. – 15:50

Másolás

Vágólapra másolva

A Poly Network platformról lopott el 600 millió dollár (181 milliárd forint) értékű kriptopénzt egy névtelen hekker, majd gyakorlatilag hiánytalanul vissza is adta az egészet.

A Mr. White Hat becenevű etikus hekker egy biztonsági rést talált az oldalon, így tudta ellopni a pénzt. A hekker azt állította, mindvégig az volt a terve, hogy visszaadja a pénzt. A vállalat köszönetet mondott neki és megkérték, hogy továbbra is járuljon hozzá az iparág biztonságához.

A cég most állást is ajánlott neki, nem is akármilyet, biztonsági főtanácsadónak kérték fel. Ráadásul azt az 500 ezer dollárt, amit a hibavadászatért ajánlottak fel eredetileg, és amit White Hat visszautasított, mindenképp átutalják a számlájára, pontosabban a hozzá köthető digitális pénztárcába.

A Poly Network decentralizált pénzügyi platformjának (DeFi) célja, hogy összekösse a különböző blockchaineket, hogy azok együtt tudjanak működni. A blockchain tulajdonképpen egy olyan főkönyv, amiben többek között a kriptovalutákhoz kapcsolódó adatokat tárolják. A technológiáról bővebben ebben a cikkben olvashat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!