Olyan gyorstöltést villantott a Xiaomi, amivel nyolc perc teljesen feltölteni egy telefont

2021. május 31. – 13:04

Másolás

Vágólapra másolva

A kínai telefongyártókra általánosan jellemző, hogy próbálnak minden téren nagyobbat mondani a riválisaiknál, elég csak a megapixelháborúra gondolni, aminek amúgy nem is biztos, hogy van bármi értelme. Ennek fényében nem meglepő, hogy a töltési sebesség is komoly frontnak számít odaát, a Xiaomi pedig most egy techdemóval terítette ki a lapjait, melyben olyan rendszert villantottak, ami vezetékkel 8, vezeték nélkül pedig 15 percig tart teljesen feltölteni egy telefont – írja a The Verge.

A kínai gyártó természetesen mindkét eredményt világrekordként kezeli, de azt érdemes hozzátenni, hogy a demó során egy módosított Mi 11 Prót használtak, amiben az 5000 mAh-s aksit 4000 mAh-sra cserélték. Önmagában persze ettől még nem jött volna össze a rekord, kellett hozzá egy 200 wattos töltő is, ami nagyjából háromszor gyorsabban tölti a telefont, mint a hozzá járó 67 wattos gyorstöltő. Ez a sebesség ma már általánosnak mondható a kínai csúcstelefonoknál, de a Xiaomi már két éve is mutatott be 100 wattos töltőt, a tavalyi Mi 10 Ultrához pedig 120 wattos egység járt, ami 23 perc alatt töltötte tele a 4500 mAh-s aksiját.

Az egyértelműen elég csábítónak tűnik, hogy a telefonunk nyolc perc alatt teljesen feltöltődik, de azt azért hozzá kell tenni, hogy a gyorstöltéshez mindig a gyári adapterre és kábelre van szükség. Ez azt jelenti, hogy hacsak nem hordja mindig magánál ezeket az ember, és nincs mindig kéznél egy konnektor, leginkább otthon tudja kihasználni ezt, ahol meg nem biztos, hogy szükség van arra, hogy ilyen gyorsan feltöltsön a telefon. Emiatt még mindig többet számít, hogy meddig bírja a telefon aksija, mint hogy hány perc alatt lehet feltölteni azt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!