Amerika harmadik legnagyobb bankja is beszáll a bitcoinba gazdag ügyfelei részére

2021. május 19. – 19:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Wells Fargo nevű amerikai bank szerdán közölte, hogy gazdagabb ügyfelei számára elérhető szolgáltatásként beszáll a bitcoinkereskedelembe, írja a BBC.

A Wells Fargo azután döntött így, hogy a kriptovaluta az elmúlt időszakban elérte három hónapos mélypontját is, miután a Tesla kitáncolt a bitcoin mögül. Korábban többször az egekbe lőtt a kriptopénz árfolyama, áprilisban még napról napra döntögette meg a bitcoin saját csúcsait. Május közepén azonban Elon Musk bejeletette, hogy a korábbi elhatározásukkal szemben mégsem száll bele a bitcoinozásba a Tesla: a bitcoin emelkedése Musk bejelentése után egyből megfordult.

A Tesla klímavédelmi okokból hagyott fel a bitcoinnal, mert a bitcoin karbonlábnyoma Új-Zélandéhoz mérhető, a rendszer működtetése 36,95 megatonna szén-dioxidot lök a légkörbe egy év alatt. Musk korábban elkötelezettnek látszott a bitcoin mellett, februárban a Tesla 1,5 milliárd dollár értékben vásárolt belőle befektetés gyanánt.

A jelenlegi állás szerint a bitcoin ára 22%-kal esett vissza, Musk kijelentése után ugyanis Kína is bevitt egy kegyelemdöfést. Az ország kijelentette, hogy új korlátokat szab majd a kriptopénzekre vonatkozólag. A kriptovaluta a két nappal ezelőtti mélyponthoz képest még mélyebbre zuhant.

A Wells Fargo azt nyilatkozta, hogy a kriptovalutát csak alternatív befektetési lehetőségként kezelik. Márciusban a Morgan Stanley bank volt az első, ami beszállt a kriptovaluta-bizniszbe, de kifejezetten csak olyan ügyfelei számára, akik jól bírják a magas kockázatú ügyeket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!