Ugrálókötelezik és a szennyest is összeszedi a Boston Dynamics új robotja

2021. február 2. – 10:10

Másolás

Vágólapra másolva

A Boston Dynamics robotkutyái már eddig is meghökkentő dolgokra voltak képesek, és most egy frissen kikerült videó szerint a ház körüli munkákban is nagyon hasznosak tudnának lenni.

A Spot néven futó robotkutyát sok trükkre beprogramozták már, az elmúlt év végén például egy táncos produkcióval is előálltak fejlesztői, de azóta még több finom mozgást tanítottak meg vele, és újdonságként már egy kart és további kamerákat is és hozzáillesztettek a testéhez.

Egy új videó szerint Spot képes összeszedni a padlón heverő szennyest, kinyit egy ajtót, a kertben ültetőgödröt ás és bele is rakja a növényt, és egy aszfaltrajzversenyen is elindulhatna.

A robotokat már egyre több területen használják, több amerikai város rendőrsége teszteli, fegyverrel rendelkező bűnözők búvóhelyére küldik be, míg Szingapúrban a szociális távolságtartást előíró rendelkezések betartatásában segítettek a hatóságoknak.

A Boston Dynamics a Massachusettsi Műszaki Egyetemen (MIT) jött létre 1992-ben. A Google 2013-ban csapott le rá, aztán a cég a japán Softbankhoz került, később pedig a bank kisebbségi tulajdonossá vált, mert a Boston Dynamics 80 százalékát decemberben a dél-koreai Hyundai óriáscég vette meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!