Ha elege van 2020-ból, akkor tartson három perc szünetet, és nézzen táncoló robotokat!

2020. december 30. – 10:22

Másolás

Vágólapra másolva

A Boston Dynamics robotfejlesztő magáncég marketingstratégiájának fontos eleme, hogy a közösségi hálókra feltöltött videókkal szórakoztatja (ejti ámulatba) az embereket. Az egészen atletikusan mozgó robotjaik zavarba ejtően élőlényszerűek, futnak, ugrálnak, tornáznak és ebben a videóban táncolnak is:

A kedden közzétett videóban a cég legismertebb gépei tűnnek fel. Közülük az egyik a Spot (Foltos), ami egy fejetlen robotkutyára hasonlít. Ezt már több amerikai város rendőrsége teszteli, a gép sokat segíthet abban, ha például az esetleg fegyverrel is rendelkező bűnözők búvóhelyére kell behatolni.

Szingapúrban pedig a járvány alatt be is vetették a Spotokat, a szociális távolságtartást előíró rendelkezések betartatásában segítettek a hatóságoknak. Ma már egy ilyen robotkutyát egyébként 74 ezer dollárért (22 millió forint) bárki megvehet.

Az emberszerű felépítéssel rendelkező Atlasok pedig tornáznak, futnak, bukfenceznek, akadályokat ugranak át, súlyokat emelnek, és pakolnak is. Ebben a videóban az Atlason kívül szerepel még a Handle nevű gép is:

A Boston Dynamics robotjai bírják az esőt, súlyt lehet rájuk pakolni, szélsőségesebb hőmérsékletekben is működnek, és ha fellökik őket, felkelnek.

A cég a Massachusettsi Műszaki Egyetemen (MIT) jött létre 1992-ben. A Google 2013-ban csapott le rá, aztán a cég a japán Softbankhoz került, később pedig a bank kisebbségi tulajdonossá vált, mert a Boston Dynamics 80 százalékát most decemberben a dél-koreai Hyundai óriáscég vette meg.

A cég robotjairól további érdekes videókat találhat a vállalat Youtube-csatornáján.

Ha fontosnak tartja a független sajtót, kattintson ide, és támogassa a Telexet!

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!