Alaposan megtolta az Xbox a Microsoft szekerét

2021. január 27. – 12:01

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden tette közzé legutóbbi negyedéves pénzügyi jelentését a Microsoft, mely alapján a cég továbbra is szárnyal, 43,1 milliárd dolláros bevételt és 15,5 millió dolláros nyereséget realizáltak a december 31-gyel véget ért időszakban. A fókuszban ezúttal is a felhő alapú szolgáltatások, a Surface-gépek, illetve a videójátékos szegmens álltak, ami hatalmasat nőtt, és leginkább az új Xboxokra támaszkodva most először érte el az ötmilliárd dolláros bevételt – írja a The Verge.

A Microsoft láthatóan remekül használta ki, hogy a járvány miatt többnyire otthon dolgoztak az emberek, mind a laptopok, mind a távmunkát elősegítő szoftverek terén ki tudták szolgálni a felhasználói igényeket. A többek közt az Office-programokat is magába foglaló Microsoft 365 szolgáltatáscsomag előfizetőinek száma 28 százalékos növekedést produkált, a windowsos számítógépek eladásai is nőttek, és a Surface-termékcsalád is stabilnak tűnik.

Az új generációs Xbox-konzolok, a Series X és a Series S most először tűntek fel a beszámolóban, és elég nagy is volt irántuk az érdeklődés, a cég szerint a hardveres bevételek főként ezek miatt nőttek 86 százalékkal. Az xboxos tartalmak és szolgáltatások is keresettek voltak, ami persze nem is meglepő, hiszen a videójátékozás rettentően népszerű volt 2020-ban, és sokan használtak olyan szolgáltatásokat, mint a játékos netflixnek is nevezhető Game Pass, vagy a felhő alapú játékot lehetővé tevő xCloud.

A Microsoft videójátékos bevételei 51 százalékkal nőttek, és először érték el az 5 milliárd dolláros határt egy negyedévben.

A cég becslései szerint az új Xboxokra idén is nagy lesz majd a kereslet, de arra felhívták a figyelmet, hogy a kínálat továbbra sem fogja majd tudni lekövetni ezt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!