Nyaralás és carsharing: nyerő kombináció

2023. június 30. – 10:55

Nyaralás és carsharing: nyerő kombináció
Fotó: Share Now

Másolás

Vágólapra másolva

A közösségi autómegosztás, azaz a carsharing sokak fejében úgy él, mint egy olyan szolgáltatás, amely arra jó, hogy egy-egy rövidebb utat megtegyen az ember a városban egy egyszerűen elvihető autóval. Ez korábban talán a legtöbb utas számára valóban csak ezt jelentette, azonban ma már olyan konstrukciókat is találunk, amelyek lehetővé teszik, hogy belföldi hosszú hétvégére is reális alternatívaként jöjjön szóba ez a megoldás. Akár több napra is jó megoldás elindulni egy-egy járművel – mutatjuk a Share Now példáján.

Annál, hogy hobbiautósként vásároljunk a nyaralásra egy autót, a carsharing mindenképpen sokkal-sokkal takarékosabb és kényelmesebb megoldás. Noha ez manapság már nem annyira meglepő, az talán igen, hogy például a Share Now autómegosztó szolgáltatásai a hagyományos bérléshez képest is tartalmaznak igen-igen komoly extrákat. Lássuk ezeket!

Miért jó? Miért jobb?

Üzemanyag és megtett távolságok: a benzinköltséget tartalmazza a szolgáltatás díja, az autókba helyezett üzemanyagkártyákkal pedig bármikor könnyen pótolhatjuk az üzemanyagot plusz költség nélkül. A megtett utak távolságánál kétnapos használat esetén 160 kilométerig, háromnapos használatnál pedig 200 kilométerig nincs ebből pluszköltségünk. E feletti utak esetén kilométerenként 99 forint díjon autózhatunk.

GPS: a legtöbb autóban beépített GPS-egység található, így megkönnyítve a navigálást. De ha saját telefonunk navigációs appjában bíznánk, azt is könnyűszerrel összeköthetjük a választott autóval, ugyanis a flotta mindegyik tagjában van telefon csatlakoztatási lehetőség.

Biztosítás: biztosítás az alapcsomag részét képezi, 300 000 forintra csökkentett önrésszel. Választható ugyanakkor olyan konstrukció is, ahol az önrész csupán 100 000 forint. A kötelező biztosítás természetesen minden esetben a csomag része.

Autópálya-matrica: ez is fontos szempont sokak számára – a Share Now szolgáltatásának igénybevétele során a benzines autókkal országszerte, míg az elektromos meghajtásúakkal Pest vármegyében tudunk bármiféle extra költség nélkül utazni autópályán is.

Így használjuk nyáron a Share Now autókat

Évről-évre nagyobb arányban veszik igénybe a nyári időszakban is a hosszabb utakra a Share Now autóit a felhasználók – mondja a cég. Bevált gyakorlat, hogy a hosszú hétvégékre és családlátogatásra megosztott autót használunk.

Változó, hogy milyen autókkal indulunk hosszabb utakra, jellemzően nagyobb méretűekkel, mint például a Peugeot 3008. Az élményszintet magasra emelő MINI Cabrio is sokak választása a nyári időszakban.

Meddig elérhető? Július 3-tól maximum három napig érhetőek el az autók, azonban, ha elhúzódna a nyaralás vagy kirándulás, automatikusan elérhetőek még egynapos csomagok az applikációban, ilyen esetben extra napi díjjal és kilométerdíjjal kell számolni.

Mikor lehet hozzáférni? A Share Now szolgáltatás egyik nagy előnye, hogy az autók szó szerint bármikor, a hét minden napján, 24 órában elérhetőek. Nem kell ügyintézővel egyeztetni, mint egy bérautó igénybevételekor, vagy épp arra várni, hogy megérkezzenek a munkatársak.

Hol lehet hozzáférni? A Share Now autóihoz egyszerűen hozzá lehet férni, nincs szükség arra, hogy a város másik végén lévő telephelyhez zarándokoljon el valaki, illetve arra sem, hogy erre a helyszínre vigye vissza a járgányt a hazatérést követően. A járművek a közel 100 négyzetkilométer területű Share Now zónában bárhol felvehetőek, és letehetőek. A bérlési időszakban pedig az ország bármely szegletébe elutazhatunk.

Sőt! Még arra is van mód, hogy abszolút baráti, 3990 forintos összegért az autót egy megadott címre kérjük: ilyenkor csak be kell dobni a csomagokat a kocsiba, és indulhatunk is. Mindezt az utazás előtt legkésőbb 48 órával tehetjük meg.

Kényelmes? Kényelmes!

A Share Now egyik óriási előnye a hagyományos kölcsönzéshez képest, hogy rendkívül kényelmesen elérhető szolgáltatás. Nem kell telefonálgatni, e-maileket írogatni, időpontot egyeztetni, vagy találkozni a cég munkatársaival. Elég mindössze letölteni a telefonos alkalmazást, amelyen keresztül meg lehet nézni, hogy épp hol található szabad gépjármű, illetve lefoglalható vele a kívánt autó, valamint a költségek kiegyenlítése is itt történik, bankkártyával.

A kabrió életérzés is – Fotó: Share Now
A kabrió életérzés is – Fotó: Share Now

Az applikáció természetesen magyar nyelven is elérhető, a kezelőfelület felépítése logikus, úgyhogy még az is könnyen boldogulhat vele, aki amúgy nem mozog otthonosan az elektronikai eszközök univerzumában. Az 1990 Ft-ba kerülő egyszeri regisztrációs díjat követően egyből 3000 Ft értékű SHARE NOW vezetési kreditet kapunk. Ezzel akár azonnal be is pattanhatunk az autókba egy rövidebb tesztútra, ha épp arra tartja kedvünk.

Választék

A Share Now flottájában a legtöbb igényhez található autó. A felhasználók 500 jármű közül választhatnak. Ezeket négy nagy csoportba (XS, S, M, Special) osztották fel méret és típus alapján. Fontos megemlíteni, hogy a kínálatban megtalálhatóak a cabriók is, amelyek egy nyári üdülés során növelik az élményfaktort, de egy átlagos hétköznapi bevásárlást is igazi felüdüléssé tesznek.

Az is fontos, hogy elektromos autót is választhatunk. Persze ezeknél számolni kell azzal is, hogy az energiaellátásra nekünk kell ügyelni, de ugyanúgy találunk bennük töltőkártyát, mint tankolókártyát a benzines társaikban.

Nyaralás esetén is lényeges szempont továbbá, hogy az összes elérhető autó új vagy újszerű. Megbízhatóak, biztonságosak, takarékosak, átlagosan 1,5 év körüliek.

Megéri?

A Share Now nem csak a városon belüli programokhoz remek választás, hanem ideális alternatíva a nyaraláshoz is. A szolgáltatás óriási szabadságot nyújt, ráadásul szinte mindig kínál a cég valamilyen kedvezményt is. Előfordulhat, hogy csak egy-egy járművet érint a dolog, amelyet nem annyira frekventált helyen parkoltak le, de arra is akad bőven példa, hogy nagyobb szabású kampányokat futtatnak. Ráadásul, ha valaki részt vesz a törzsfelhasználói programban, akkor extra kedvezményekben részesülhet, amelyekkel nem csak sokat spórolhat, de például az egyes szinteken az autókat egyre több ideig foglalhatja.

Érdemes megemlíteni azt is, hogy a Share Now carsharing szolgáltatásának használata éves szinten is gazdaságosabb lehet, mintha egy saját autót birtokolna valaki – ráadásul úgy, hogy ebbe a vételárat még nem is számoltuk bele. Akit érdekelnek a részletek, azoknak ajánljuk olvasásra a korábbi anyagunkat, amelyben részletes levezetést találni a témában. Egy szó, mint száz, ha valaki belföldi nyaralásra készül 2-3 napra, amire autóval menne, akkor érdemes számításba vennie a Share Now-t is!

Külföldre vagy szórakozni?

A parkolás Budapesten közterületen ingyenes a kijelölt zónában, ráadásul az olyan, hagyományosan drága és problémás helyeken is, mint például a Liszt Ferenc reptér, ahol közvetlenül a terminál mellett parkolhatjuk le az autót, ami utána vár a következő utasára. Ráadásul idén nyáron a hamarosan megrendezésre kerülő Sziget fesztiválon is kijelölt Share Now parkoló várja a felhasználókat a bejárat mellett.

A cikk megjelenését a Share Now támogatta

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!