Magyar cég kínál rugalmasabb megoldást operatív lízing helyett

2022. október 19. – 10:56

Magyar cég kínál rugalmasabb megoldást operatív lízing helyett
2021. tavaszán indult a Swapp szolgáltatása Magyarországon, azóta már Dubajban is jelen vannak és hamarosan Szaúd-Arábiában is piacra lépnek – Fotó: Tótvári Ágnes

Másolás

Vágólapra másolva

Egy rugalmas, igény szerinti hosszúságú autó-előfizetéssel akár minden hónapban másik autót vezethetünk, és nem kell a szervizeléssel, biztosítással vagy téli gumi cserével foglalkoznunk. Mindez elérhető már végtelen papírmunka és hitelbírálat nélkül is. Autóra van szükséged, de csak bizonytalan ideig vagy néhány hónapig? Nem tudsz dönteni bizonyos modellek vagy technológiák között, ezért jó lenne a mindennapokban kipróbálni ezeket? Még hónapokat kell várnod az új autód érkezésére? Szükségetek van egy újabb autóra a céges flottába, de nem hosszú távon? Esetleg egy praktikus városi kisautó szolgálna ki a legjobban az év nagy részében, viszont nyárra lecserélnéd egy nagyobbra?

Ezek mind olyan kiragadott élethelyzetek, melyekre a Swapp megoldást tud hozni.

Videónkban mutatjuk be, hogyan működik a szolgáltatás:

A nagyvárosi léthez már nem feltétlenül szükséges saját autót fenntartani. Az egyre magasabb új és használt autó árak mellett ez nem is feltétlenül elérhető széles rétegek számára. Egyre többen bérelnek kocsit rövidebb-hosszabb távra; a piacon elérhető több, napi bérlési lehetőséget kínáló cég, melyekkel lehetőségünk van elintézni a nagybevásárlást vagy meglátogatni a vidéki nagymamát a hétvégén. Viszont a rendszeresen autót használók számára ez nem mindig a leggazdaságosabb és a legkényelmesebb megoldás, hiszen minél többször ülsz a hónap során ilyen módon autóba, annál magasabb költségekkel kell számolnod. Nem beszélve arról, hogy nem biztos, hogy sétatávolságra találsz épp elérhető autót.

Egyszer egy kisbusz, utána egy terepjáró

A másik végletként elérhető autólízing sokkal merevebb kereteket kínál. Hitelelbírálás, több éves elköteleződés, sokszor előnytelen kezdőrészlet- vagy maradványérték számítás. Ráadásul közben kiderülhet, hogy a kiválasztott autó nem az igazi. Ennél jóval rugalmasabb az autó-előfizetés. Ez egy kötöttségektől mentes autóbérlési szolgáltatás, ahol fix havidíjért cserében nagy választékból lehet kinézni az aktuális célra legmegfelelőbb járművet.

Az újszerű megoldást kínáló hazai Swappról már korábban is írt a Telex. Lényege az egyszerűség és rugalmasság: lehet, hogy egyik hónapban egy kisbuszra van szükségünk, mert költözik a család és tervben van egy kempingezés, a következő hónapban viszont elég egy kisautó, amivel a bevásárolni megyünk és különórára visszük a gyerekeket.

A hosszabb távú, de rugalmas előfizetés észszerű megoldást jelent akkor is, ha a saját vagy a céges autónk szervizben van, és addig is használnunk kell valamit. Vagy akkor, ha az alkatrészhiány miatt még várnunk kell, hogy az új autónk leguruljon a gyártósorról, és arra az időre is meg kell oldanunk az eljutást A-ból B-be.

Ha autóvásárlás előtt állunk, ezzel az előfizetéssel többféle típust is kipróbálhatunk, hiszen egy teszthétvégén nem derülhet ki minden. Így adott a lehetőség, hogy megtudjuk, milyen hosszabb távon együtt élni a kiszemelt típussal, mielőtt elköteleződünk – például egy elektromos vagy egy hibrid modell mellett. Ez a rendszer azoknak is praktikus megoldás, akik néhány hónapig vannak Magyarországon: projektalapú munkát végeznek, vagy pihenni, illetve családlátogatásra érkeznek.

Autóbérlés 5 perc alatt

A Swapp platformján olyan egyszerű kibérelni egy autót, mint rendelni valamit egy webshopból. Először ki kell választanunk a járművet. Itt látjuk, hogy mennyibe kerül a bérlés egy teljes hónapra, mikortól érhető el a jármű, és mit tartalmaz a bérlés ára. A folyamat végén bankkártyával fizetünk, a kocsit pedig akár 48 órán belül is házhoz szállítja Swapp.

Túl drága? Igen és nem

Az autók havi előfizetési díja első látásra húzósnak tűnhet, de ez az összeg egy sor szolgáltatást is magában foglal: 1500-3000 levezethető kilométert, hozom-viszem szolgáltatást, casco biztosítást, asszisztencia szolgáltatást és állandó ügyfélszolgálati támogatást.

A kkv-k számára további előny, hogy a bérlés hosszútávú autóhasználatnak minősül, ezáltal az áfa visszaigényelhető, a teljes bérleti díj pedig költségként elszámolható. Így nem véletlen, hogy a bérlők jelentős része vállalkozások közül kerül ki. A Swappnál friss cégek, startupok is könnyen autóhoz juthatnak, anélkül, hogy évekre elköteleződnének, és ez ebben a gyorsan változó piaci környezetben valós igény.

A magánemberek közül elsősorban azoknak lehet jó választás, akiknek csak rövidebb távon van szükségük autóra, és így kedvező áron jutnak az igényeiknek leginkább megfelelő újszerű járműhöz. Az pedig, hogy minden hónapban másik autót választhatunk, szintén nagy előnyt jelent.

Az autó-előfizetés olyanfajta rugalmasságot kínál, mely eddig nem volt elérhető a magyar piacon. A fentieken túl nem elhanyagolható az sem, hogy a jelenlegi magas autó árak mellett ez a megoldás lehetővé teszi, hogy az autó birtoklásából fakadó értékcsökkenést ne nekünk kelljen viselni.

A cikk megjelenését a Swapp támogatta

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!