Magyar cégnek köszönhetően ülhetünk havonta más autóba

2022. augusztus 30. – 10:54

Magyar cégnek köszönhetően ülhetünk havonta más autóba

Másolás

Vágólapra másolva

Egy rugalmas, hosszútávú autóelőfizetéssel akár minden hónapban másik autót vezethetünk, és nem kell a szervizeléssel, biztosítással foglalkoznunk. A rendszer a hosszú távra autót bérlők, az autóvásárlás előtt állók, vagy épp a hosszabb nyaralásra indulók számára is egyszerű, flexibilis megoldást jelenthet. Videónkban mutatjuk be, hogyan működik.

A nagyvárosi léthez már nem feltétlenül szükséges saját autót fenntartani. Egyre többen bérelnek, lízingelnek kocsit rövidebb-hosszabb távra, akár egy nagybevásárlás, a vidéki nagymama meglátogatása, vagy egy családi nyaralás a cél. Mellette szól az is, hogy nem kell a szervizeléssel, gumicserével foglalkozni, nem terhelnek minket az autó fenntartásának költségei. Az sem elhanyagolható szempont, hogy így zöldebbek is vagyunk: csak annyi időre használjuk az autót, amennyi ideig szükség van rá, és a célnak megfelelő méretű és fogyasztású típust választhatunk.

Egyszer egy kisbusz, utána egy terepjáró

A hosszabb távra szóló hagyományos autóbérlés általában elég merev kereteket kínál. Előre alá kell írni a szerződést, és közben kiderülhet, hogy a kiválasztott autó nem az igazi. Ennél jóval rugalmasabb az autóelőfizetés, ami egy kötöttségektől mentes autóbérlési szolgáltatás, ahol fix havidíjért cserében nagy választékból lehet kinézni az aktuális célra legmegfelelőbb járművet.

Az újszerű megoldást kínáló hazai Swappról már írt a Telex korábban, videónkban azt mutatjuk be, hogyan működik például az, hogy akár havonta új autóba ülhetünk. Lehet, hogy egyik hónapban egy kisbuszra van szükségünk, mert költözik a család, és tervben van egy kempingezés, a következő hónapban viszont elég egy kisautó, amivel a bevásárolni megyünk és különórára visszük a gyerekeket.

A hosszabb távú, de rugalmas előfizetés észszerű megoldást jelent akkor is, ha a saját, vagy a céges autónk szervizben van, és addig is használnunk kell valamit. Vagy akkor, ha az alkatrészhiány miatt még várnunk kell, hogy az új autónk leguruljon a gyártósorról, és arra az időre is meg kell oldanunk az eljutást A-ból B-be.

Ha autóvásárlás előtt állunk, ezzel az előfizetéssel többféle típust is kipróbálhatunk, hiszen egy teszthétvégén nem derülhet ki minden. Így adott a lehetőség, hogy megtudjuk, milyen hosszabb távon együtt élni a kiszemelt típussal, mielőtt elköteleződünk például egy elektromos, vagy egy hibrid modell mellett. Ez a rendszer azoknak is praktikus megoldás, akik néhány hónapig vannak Magyarországon: projektalapú munkát végeznek, vagy pihenni, illetve családlátogatásra érkeznek, és legalább 30 napra szükségük van kocsira.

Autóbérlés 5 perc alatt

A Swapp platformján olyan egyszerű kibérelni egy autót, mint rendelni valamit egy webshopból. Először ki kell választanunk a járművet, legyen szó elektromos kisautóról, családi járműről, vagy kisbuszról, luxus terepjáróról. A kiválasztott autó jellemzői és extrái mellett látjuk, hogy mennyibe kerül a bérlés egy teljes hónapra, mikortól érhető el a jármű, és mit tartalmaz a bérlés ára.

Ha kiválasztottuk az autót, egy gyors regisztráció után átesünk az ügyfél-ellenőrzésen: be kell olvasni a személyi igazolványt vagy az útlevelet és a jogosítványt, fel kell feltölteni egy fényképet, regisztrálni kell a bankkártyát, és már indulhat is az autó lefoglalása. Ami akár 48 órán belül vár a házunk előtt, az elérhetőségtől függően.

Túl drága? Igen és nem

Az autók havi előfizetési díja első látásra húzósnak tűnhet, de ez az összeg egy sor szolgáltatást is nyújt a Swappnál. A díj magában foglalja, hogy „levezethető” 1250-1500 km (választható nagyobb csomag, ha átlépjük, kategóriától függő, kedvező túlfutási díjjal számolhatunk), és a szolgáltatáshoz tartozik az is, hogy Budapest területén házhoz hozzák a kocsit a lefoglalt időpontban – amit a bérlés idejének lejártakor el is visznek természetesen. Ha meggondoljuk magunkat, vagy máshogy alakul az életünk, az átvétel előtti 21. napig ingyen lemondható a foglalás (ezt a közeljövőben még kedvezőbb feltételekkel tehetjük meg). Gyakorlatilag csak a tankolással kell foglalkozni, a biztosítás és a 24 órás Sárga Angyal szolgáltatás is az ár részét képezi.

A kkv-k számára további előny, hogy a bérlés hosszútávú autóhasználatnak minősül, ezáltal az áfa visszaigényelhető, a teljes bérleti díj pedig költségként elszámolható. Ez az előfizetés az operatív lízing alternatívája, nem véletlen, hogy a bérlők több mint fele a vállalkozások közül kerül ki. Friss cégek, startupok könnyen autóhoz juthatnak így, anélkül, hogy évekre elköteleződnének, és ez ebben a gyorsan változó piaci környezetben valós igény.

A magánemberek közül elsősorban azoknak lehet jó választás, akiknek csak rövidebb távon van szükségük autóra, és így kedvező áron jutnak az igényeiknek leginkább megfelelő újszerű járműhöz. Az pedig, hogy minden hónapban másik autót választhatunk, szintén nagy előnyt jelent.

A cikk megjelenését a Swapp támogatta

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!