„Futárként nagyon észnél kell lenni a nagyvárosban.” – Ilyen a budapesti futárélet

2021. november 11. – 10:52

„Futárként nagyon észnél kell lenni a nagyvárosban.” – Ilyen a budapesti futárélet
Fotó: Foodpanda

Másolás

Vágólapra másolva

Van egy szakma, amit a pandémiás időszak sem csinál ki. Sőt, virágzik, mint soha korábban. Futárok nélkül megállna az élet, hiszen ők hozzák el otthonainkba a bolti termékeket, a vacsorát, vagy épp a hivatalos iratokat. Sokat találkozunk velük, ám arról, hogy kik ők, miért szeretik járni a várost és hogyan dolgoznak, mégis keveset tudunk. Ezért rutinos és kezdő, bringás, motoros és autós futárt is kérdeztünk videónkban.

Van, aki a sportos életmód, más a robogózás szeretete miatt, vagy épp nyugdíjkiegészítésként választja ezt a munkát, de jellemzően a kötetlen munkarend és a kiszámítható jövedelem miatt maradnak a pályán. Elsőre talán nehéznek tűnik ez a szakma, de mióta mobilos alkalmazás segíti a fuvarok felvételét és leadását, a tevékenység maga könnyen elsajátítható.

Arról, hogy mennyit keresnek és milyenek ők, a legnagyobb futárállománynak munkát adó Foodpanda számolt be nekünk, amiről itt írtunk bővebben. Az ő partnereiket kérdeztük ebben a videónkban is, akik a következő részben újabb információkat is elárulnak munkájukról.

Amennyiben valaki kedvet kap a futárkodáshoz, ezen a linken tud jelentkezni.

A cikk megjelenését a Foodpanda támogatta

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!