Lecsúszott a nézettségi dobogóról a Hadik, ami eddig 23 és fél millió forint bevételt hozott

2023. március 13. – 16:30

Másolás

Vágólapra másolva

Március 9-én debütált itthon a kétmilliárd forintos állami támogatásból finanszírozott Hadik. A Filmforgalmazók Egyesületének legfrissebb adatai szerint március 9. és 12. között összesen 14 698-an nézték meg Nagy Endre filmjét, és összesen 23 452 040 forint bevételt hozott. Ezek a számok sajnos nem voltak elegek ahhoz, hogy a Hadik a bekeröljön a top három legnézetebb filmbe, de az IDMb értékeléseket nézve lényegesen lekörözte az Elk*rtuk című filmet, ami bekerült az IMDb legrosszabb filmjei közé.

A nézettségi lista élén a Creed III. áll, amire a március 2-i bemutatója óta 68 509-en látogattak el, és a film közel 144 millió forint bevételt hozott. Második lett a Sikoly VI. című horrorfilm, ami a magyar korhatárbizottságtól X-es besorolást kapott, ami azt jelenti, hogy csak felnőttek nézhetik meg, hogy csak és kizárólag este tíz és hajnali öt között lehet megnézni moziban. A bronzérmet pedig a Múmiák című animációsfilm kapja a nézettségi adatok szerint.

A tízes toplistán szerepel még az igaz történeten alapuló bizarr horrorvígjáték, a Kokainmedve is. Elizabeth Banks filmje mögé sorolódott a Hangya és a Darázs: Kvantumánia című film, ami a harmadik felvonása a legkisebb Marvel-hős mozis történetének. A listára felkerült az Avatar: A víz útja is, ami jelenlegi állás szerint a világtörténelem harmadik legtöbb globális bevételt produkáló filmje. James Cameron az új Avatar filmért megkapta a legjobb speciális effektekért járó Oscar-díjat. A top 10-es liste utolsó filmje pedig a Magic Mike utolsó tánca, ami az ismert férfisztriptíz-trilógia utolsó része.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!