Belefulladunk abba, amit a Disney lenyom a torkunkon

2022. szeptember 10. – 22:12

frissítve

Belefulladunk abba, amit a Disney lenyom a torkunkon
Fotó: Marvel / YouTube

Másolás

Vágólapra másolva

A háromnapos, D23 nevet viselő óriási esemény közepén, szombaton mutatta be egész Hollywood talán legjobban várt tartalmait a mostanra már kolosszális méretűre hízott Disney. Ekkor volt a három legnagyobb és legismertebb filmes águk, a Marvel, a Lucasfilm és a 20th Century közös nagy bemutatója, nem kevés puskaporral.

Elsőként az elsősorban Star Wars-dolgokban és Indiana Jones kalandjaiban utazó Lucasfilm foglalta el a színpadot, és hát mivel show-műsorról van szó, nem is egyből lőtték el a legnagyobb bombájukat.

Ez természetesen a Mandalóri harmadik évadának első előzetese volt, amit nem kevés időhúzás után aztán be is mutattak. Túl sok minden nem derül ki belőle, cserébe viszont tele van feszültséggel, régi ismerősökkel és persze a Mandalóri és Baby Yoda Grogu párosával. Még nem tudni, pontosan meddig kell várni a harmadik évadig, csak annyi biztos, ami már eddig is ismert volt, hogy 2023-ban érkezik a sorozat folytatása.

Végre előzetest kapott a Jedikkel foglalkozó, hatrészes animációs sorozat, a Tales of the Jedi, amiben többek között Ahsoka Tano, Qui-Gon Jinn, Anakin Skywalker, Dooku gróf és Mace Windu is visszatér. A sorozat nem is olyan soká, október 26-án jön a Disney+-on.

Megkapta az utolsó előzetesét a szeptember 21-én (a Disney+-ra) érkező Andor, ami a Zsivány Egyes kémthriller-előzménysorozata. A Rossz osztag második évada január 4-én indul, 16 részes lesz.

Christian Slater is bekerült a korábban már bejelentett fantasy, a Willow stábjába. Ez a film is kapott egy újabb előzetest, ez november 30-án lesz majd elérhető a Disney+-on (ez nem változott a korábbi bejelentésekhez képest). Szó volt a Lucasfilm a Star Wars melletti másik nagy franchise-áról, az Indiana Jones-filmekről is, bár sok dolog nem derült ki, a helyszínen tartózkodók viszont láthattak pár kockát az ötödik Indy-filmből.

A Marvelnek két puttonyra elég muníciója van

Mire a Lucasfilm átadta a terepet, már csak 45 perc volt hátra a kétórás panelből, papíron ennyi ideje maradt a Marvelnek és a 20th Centurynak együtt. Ezek után még furcsább volt, hogy a Marvel a Hawkeye-sorozatban látott Amerika Kapitány-musical egyik részletével nyitva rabolta a saját idejét. A Marvel-bejelentéseket egyébként kicsit felvont szemöldökkel várta mindenki azok után, hogy alig másfél hónapja a San Diego Comic Conon elég sok kártyát kiterítettek az asztalra. Ezek után maximum pár kisebb lyuk betöltésére, egy-egy castingbejelentésre és mondjuk a Fekete Párduc 2 újabb, a Párducot már megmutató előzetesére lehetett számítani.

Merészebbek mutánsokról és a Fantasztikus család összetételéről álmodoztak, de a musical-időhúzás után hamar kiderült, hogy ebből nem sok lesz. Bemutattak ugyan egy új előzetest a Fekete Párduc 2-nek, illetve a Vasember-páncélt a jövőben magára öltő Riri Williams sorozatához, az Ironhearthoz is, de ezeket csak a helyszínen levők láthatták. Kisebb részletként kiderült, amit azért elég nagy bizonyossággal lehetett sejteni, hogy a következő Hangya-film közvetlenül kapcsolódik a majd később érkező újabb Bosszúállók-filmhez, a The Kang Dynastyhez. Előzetest kapott az október 7-én otthon már streamelhető Werewolf by Night vérfarkasos sorozat is Gael Garcia Bernallal, aztán jött a nagy durranás:

a Secret Invasion-sorozat előzetese, benne Samuel L. Jackson Nick Furyjével, az alakváltó űrlény scrullokal, illetve az Oscar-díjas Olivia Colmannel, illetve Emilia Clarke-kal.

A kisebb hírek közé írhatjuk fel, hogy a 2024. november 8-i bemutatóra kiírt Fantastic Four-filmet Matt Shakman rendezi – ő vitte a marveles WandaVision-sorozat kilenc részét rendezőként, dolgozott a The Boys egy epizódján, a Trónok Harcában, korábban többek között a Doktor House-ban, de a lényeg, hogy főleg sorozatokban, most viszont olyan nagy filmet kap, ami a Marvel-úthengert viszi majd a vállán. A helyszínen bemutatták az Echo-sorozat előzetesét, amiben visszatér Vincent D’Onofrio Kingpinje. Röviden előkerült az új Daredevil-sorozat, majd kiderült, hogy Tim Blake Nelson játssza majd a következő Amerika Kapitány-film főgonoszát, a hatalmas koponyányi aggyal megáldott A Vezetőt (The Leader).

Az antihősöket tömörítő, a Bosszúállókhoz hasonló Thunderbolts-csapatban benne lesz Sebastian Stan (Bucky Barnes/Tél Katonája), Florence Pugh (Jelena Belova/Fekete Özvegy), Julia Louis-Dreyfus (Valentina Allegra de Fontaine), Hannah John-Kamen (Ava Starr/Ghost), Wyatt Russell (John Walker/US Agent), Olga Kurylenko (Antonia Drejkov/Taskmaster) és David Harbour (Alekszej Sosztakov/Vörös Őrző) is.

A végén a helyszínen levők láthattak pár részletet az új Marvel Kapitány-filmből, a The Marvelsből.

Hogy merre tart jelenleg a Marvel ezer sínen futó vonata, azt ebben a cikkben próbáltuk szétszálazni, ha esetleg sok lett volna a film- és sorozatcím, a szereplők sokasága, vagy úgy minden.

Avatar, Avatar és Avatar

Jutott persze idő a 20th Centurynak is, merthogy a kétórás panel végül igazából majdnem háromórás lett. Megérte várni?

Ha valakit őrületesen érdekel az Avatar folytatása, annak mindenképp. James Cameron elárulta, hogy már a negyedik filmet forgatják, a második hamarosan jön a mozikba, ebből 3D-ben mutogattak részleteket a helyszínen, más bejelentést viszont nem tett a 20th Century.

A Disney nem száll le az élőszereplős vonatról, folytatást kap az egyik legjobb Pixar-film

A legnagyobb várakozás – az elmúlt bő évtized mozis bevételi listáit látva talán nem meglepő módon – a szombati Marvel- és Star Wars-bejelentésekhez kötődött, de jó pár érdekességet megosztott azért már pénteken is a Disney, elsősorban a saját, illetve a Pixar stúdiójához kapcsolódóan.

Kiderült, 2024 nyarán folytatódik a Pixar egyik legmeghatóbb filmje, az Inside Out, ami itthon a nem annyira vonzó Agymanók címmel futott. A sztori marad a főhős kislány, Riley fejében, csak vélhetően már a kamaszkori problémákkal kell szembenézni.

Teljesen új, eredeti történetet jelentett be az utóbbi időkben főleg klasszikus mesék élőszereplős újragyártásában utazó Disney – a Wish animációs filmről annyit tudni, hogy a Disney fennállásának (jövőre esedékes) 100 éve előtt állít majd emléket, és hogy egy olyan mesebeli királyságban fog játszódni, amely már jóval a többi Disney-világ előtt is létezett, a Kívánságok királysága néven.

Szintén a Pixarnál jön majd egy űrlényes sci-fi kaland Elio címmel (2024 tavaszán), egy gyerekek baseballcsapatára fókuszáló sorozat, a Win or Lose, a 2023 nyarán mozikba kerülő Elemental, amit a Dínó tesót rendező Peter Sohn jegyez, és aminek trailerét a helyszínen be is mutatták, a távolmaradóknak viszont egyelőre egy képpel kell beérniük.

A Disney-re visszatérve, 2023-ban jön a nigériai főváros, Lagos futurisztikus világába elvarázsoló sorozat, az Iwájú. Nagyobb dobás lesz A kis hableány élőszereplős verziója, aminek bemutatták az első előzetesét.

Szintén láthattunk képsorokat az 1993-as Hókusz pókusz még idén érkező folytatásából, és a New Yorkba oltott Disney-mesemusical Disenchantedből, ami természetesen a 2007-es Bűbáj folytatása Amy Adamsszel, Patrick Dempsey-vel és James Marsdennel. A helyszínen az Oroszlánkirály-előzmény Mufasából is láthattak pár jelenetet, ezt az Oscar-díjas Barry Jenkins viszi majd. Várható érkezés: 2024.

Ugyancsak 2024-re ígérik a Hófehérke élőszereplős változatát, a főszerepekben a West Side Storyból ismerős Rachel Zeglerrel, illetve Gal Gadottal, előbbi maga Hófehérke, utóbbi pedig a királynő-gonosz boszorkány lesz. Jude Law pedig Pán Péter történetébe száll be, a 2023-as Peter Pan & Wendy a mozik helyett a Disney+-ra érkezik majd.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!