Két új Bosszúállók-filmet jelentett be a Marvel

2022. július 24. – 08:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A San Diego-i Comic Con képregényes-filmes-geek expón mutatta be a Disney, hogy merre folytatja az elmúlt két évtized legnagyobb sikerű filmes (és egy ideje már tévésorozatos) vállalkozását, a Marvel-szériát.

Kezdjük a legnagyobb durranással: 2025-ben jön két új Bosszúállók-film, májusban a Kang Dynasty, novemberben pedig a Secret Wars, valószínűleg ugyanúgy egy nagy közös történettel, mint a legutóbbi kettő, az Infinity War és az Endgame. A címekből annyit sejthetünk, hogy a Loki sorozatban bemutatkozott időutazó Kang lesz a főellenség, és marad a multiverzumos sztori. A Secret Wars alcím különösen izgalmas: ez 80-as évek hatalmas sikerű képregénysorozatára utal, amiben a létező összes Marvel-hős összejött egy Beyonder nevű szupergonosz legyőzésére.

Hogy két új Bosszúállók-film bejelentése mekkora dolog a filmes világban, ahhoz elég annyi, hogy az eddigi négy epizódból három ott van minden idők 10 legnagyobb jegybevételű filmjének toplistáján (a negyedik meg a 12.), mindegyik egymilliárd dollár fölötti bevételt termelt.

De míg elér a Bosszúállók-folytatásokig a lassan hömpölygő nagy Marvel-történetfolyam, kapunk jó pár néznivalót. Jön például a Fekete párduc második része, Mindörökké Wakanda alcímmel, amihez megérkezett az első előzetes is:

Itt a legizgalmasabb kérdés, hogy hogyan oldják meg az első, váratlanul nagy sikerű film címszereplőjét alakító Chadwick Boseman pótlását, aki 2020-ban elhunyt rákban.

Ha már trailer, érkezett egy a She-Hulk tévésorozatról is, ami Hulk női verziójáról szól, aki hol zöld szörny, hol ügyvéd. Az előzetes alapján a sorozat a könnyed-vicces oldaláról fogja meg a zöld szörny és az ügyvéd létet is.

A Comic Conon kiderült az is, hogy a Fekete párduc 2-vel véget ér a Marvel sztorifolyam negyedik nagy fejezete, és a jövő februárban érkező Ant-Man 2-vel indul az ötödik, ami felvezeti a már említett új Bosszúállók-filmeket, és ezek a filmek és sorozatok kerülnek majd bele (legalábbis ennyiről tudni most):

  • Ant-Man 2 (itt mutatkozik be a már belengetett főgonosz Kang egy új verziója, a jövőből, a múltból, vagy akárhonnan)
  • Secret Invasion (ez egy sorozat a Captain Marvelben felvezetett alakváltó idegenekkel)
  • A Galaxis őrzői 3 (2023 május)
  • The Marvels, Echo, Loki második évad (ezekről nem sokat tudni, csak a logóikat mutatták meg a Comic Conon, vélhetően a jövő nyáron lesznek esedékesek)
  • Ironheart (sorozat 2023 őszén, a Fekete párduc 2 oldalága)
  • Agathe: Coven of Chaos (szintén sorozat, a Dr. Strange 2-höz kapcsolódik)
  • Amerika Kapitány 4 (ez már 2024, a címszerepet átveszi Sólyom, azaz Sam Wilson)
  • Daredevil: Born Again (újabb sorozat, 2024 tavaszán)
  • Thunderbolts (ez a film zárja le az ötödik fázist, egy Bosszúállók-szerű, de nem éppen morálisan makulátlan szuperhős-csapatról szól)
  • A hatodik fázis pedig egy új Fantasztikus négyes filmmel indul 2024 végén – hogy ez a csapat eredettörténetének sokadik újramesélése lesz-e, vagy Pókemberhez hasonlóan elegánsan eltekintenek ettől a Marvelnél, egyelőre nem tudni. Mindenesetre az eredeti Secret Wars képregényekben a Fantasztikus négyes tagjai komoly szerepet kaptak, és erre számíthatunk a filmes feldolgozásban is.

(The Verge)

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!