Hamarosan Magyarországra is befut a Paramount és a Comcast új streamingszolgáltatása

2022. szeptember 5. – 13:25

Másolás

Vágólapra másolva

Bő egy évvel azután, hogy hivatalosan is bejelentették, szeptember 20-án a skandináv országokban el is indul a Comcast és a Paramount közös streamingszolgáltatása, a SkyShowtime. A platform még idén megérkezik Hollandiába is, 2023 első negyedévének végéig pedig Spanyolországban, Portugáliában és a közép-kelet-európai régióban is elérhető lesz, beleértve ebbe Magyarországot is – írja a Variety.

A SkyShowtime-on viszonylag sokféle tartalom lesz majd elérhető, de a legnagyobb durranásnak talán azt lehet nevezni, hogy a mozikon kívül itt lehet majd először megnézni a Paramount Pictures és a Universal Pictures filmjeit, köztük olyan címekkel mint a Top Gun: Maverick, a Jurassic World Világuralom, a Minyonok: Gru színre lép, Az Északi vagy a Sonic, a sündisznó 2. Emellett természetesen egy rakás sorozat és mese lesz majd elérhető a platformon a Universal Pictures, a Paramount Pictures, a Nickelodeon, a DreamWorks, a Paramount+, a Showtime, a Sky Studios és a Peacock kínálatából.

A SkyShowtime-ot kifejezetten az európai piacra szánják amolyan Paramount Plus-pótléknak, de ahogy az fentebb is látszik, annál valószínűleg szélesebb lesz a kínálata. A skandináv országokban, ahol a Paramount+ eddig is elérhető volt, a SkyShowtime leváltja majd a platformot. Azt, hogy pontosan mi lesz majd elérhető az új szolgáltatásban, egyelőre még mindig nehéz megmondani: a Paramount+ saját sorozatai például alighanem benne lesznek majd a kínálatban, szóval meg lehet majd nézni a Halót meg a Playerst. Bizonyos címek jogai viszont lehet, hogy már más platformoknál vannak ebben a régióban, szóval nem tudni, hogy ide is felkerülnek-e majd. A Variety cikke a skandináv régiót tekintve a showtime-os Amerikai Dzsigolót és a Yellowjackets második évadát, illetve a sky-os The Risinget, a The Fear Indexet, a Yellowstone-t és a Pitch Perfect: Bumper in Berlint emelte ki.

Monty Sarhan, a SkyShowtime vezérigazgatója elmondta, nagyon várják, hogy az előfizetőik hozzáférhessenek a stúdióik legújabb sorozataihoz és filmjeihez, és hozzátette, hogy hamarosan még több információt osztanak majd meg arról, hogy a szolgáltatás mikor indul majd a belengetett piacokon, így Magyarországon is. Azt, hogy mennyibe kerülhet majd nálunk a SkyShowtime, egyelőre nem lehet tudni, de a skandináv országok árazásából azért nagyságrendileg talán látható, hogy mire lehet számítani. A szolgáltatás a finneknél 6,99 euró, a svédeknél és a norvégoknál 79 korona, a dánoknál pedig 69 korona lesz majd – ez forintban durván 2800-tól durván 3700-ig terjedő összegeket jelent.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!