Christopher Walken lesz a császár a Dűne folytatásában

2022. május 12. – 20:21

Christopher Walken lesz a császár a Dűne folytatásában
Christopher Walken egy filmpremieren 2018-ban – Fotó: Mike Pont / Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Christopher Walken (A szarvasvadász, Tiszta románc, legutóbb a Különválás) fogja alakítani IV. Shaddamot, a Padisah Császárt, a világegyetem urát a Dűne második részében – írja a Deadline.

A császár figurája nem jelent meg az első részben. A történet 1984-as változában José Ferrer játszotta.

A császár nem az egyetlen karakter, aki fel fog bukkani a Dűne nyáron forgó folytatásában. Fel fog tűnni Irulan, a császár lánya, aki Florence Pugh (Fehér éjszakák, Fekete Özvegy) alakít majd, illetve Feyd-Rautha, a Harkonnen-ház trónörököse, akit pedig majd Austin Butler (Elvis, Volt egyszer egy… Hollywood) játszik.

A Dűne első része 2021 egyik komolyabb kritikai és közönségsikere volt, a filmet tíz Oscar-díjra jelölték, amiből hatot meg is nyert, többek között a magyar Sipos Zsuzsanna is nyert a legjobb production design kategóriában a kollégájával, Patrice Vermette-tel együtt. A Dűne cselekménye nagyjából a könyv felénél abbamarad, sokáig kérdés volt, hogy Denis Villeneuve rendező elkészítheti-e a folytatást, de végül zöld utat kapott a stúdiótól.

A filmet a tervek szerint idén nyáron kezdik el forgatni Magyarországon – az előző rész összes belső jelenete szintén itt forgott. A bemutató 2023 októberében lesz.

Az első részről írt kritikánkat itt lehet elolvasni.

(Deadline)

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!