Navracsics számonkérte a tapolcai mozit, hogy mikor tűzik műsorra az Elk*rtukat

2021. november 8. – 15:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Navracsics Tibor, a Fidesz képviselője, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program megvalósításáért felelős kormánybiztos, Magyarország egykori közigazgatási és igazságügyi minisztere nemrég levelet küldött Bakonyi Veronikának, a Tapolca Városi Mozi igazgatójának, amiben többek között számonkérte az igazgatót, hogy mikor fogják játszani az Elk*rtuk című filmet.

Ezt onnan tudhatjuk, hogy a levelet maga Navracsics Tibor rakta ki a hivatalos politikusi Facebook-oldalára.

A levélben leírja, hogy kötelességének tartja, hogy továbbítsa a tapolcai polgárok kritikáját, akik hozzá fordultak a helyi mozi műsora miatt. Navracsics azt írja, hogy a környék lakossága „sajnos kénytelen volt a szomszédos városok filmszínházait felkeresni, ha szerették volna megnézni az alkotást”.

Az egykori miniszter jogosnak érzi a polgárok felháborodását, és szeretne választ kapni a kérdésre, hogy

„milyen megfontolás, netán utasítás áll a döntés mögött, és mikor tűzik műsorra az Elk*rtuk című filmet”.

A valami rejtélyes felsőbb döntés miatt eldugott film narratívája már korábban, a premier idején is felmerült az Elk*rtuk miatt, amit eddig már több mint százezren láttak a magyar mozikban. A film producere, Kálomista Gábor szeptemberben azt nyilatkozta, hogy a filmet a forgalmazók politikai nyomásra fogják elsüllyeszteni.

Nemrég arról írtunk, hogy a film csütörtöki karcagi vetítésére több helyi és környékbeli középiskolából érkeztek diákok, volt olyan intézmény, ahol kötelezővé tették a filmet.

Magáról a filmről itt írtunk hosszabban, leírva, hogyan jelennek meg benne a mai közéletben is prominens figurák,

Navracsics posztját itt lehet megnézni:

Frissítés: Az Elk*rtuk témája miatt nem került vászonra a film

A fideszes politikus délután megkapta a választ a Belvárosi Közösségi Ház és Mozi igazgatójától, amit szintén kiposztolt:

Tájékoztatom a film kapcsán, annak témája okán, a lefolytatott egyeztetések eredményeként született döntés alapján a filmet nem tűztük műsorra.

Navracsics ezt a döntést a „független és gazdasági megfontolásokat szem előtt tartó mozi ideája” cáfolatának tartja, és azt is megjegyzi, hogy „Úgy tűnik vannak Tapolcán, akik már szégyenlik azt, amit pár éve gondoltak a 2006-os eseményekről”.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!