Tom Cruise akarta az első filmet forgatni az űrben, de az oroszok megelőzték

2021. szeptember 19. – 18:46

Másolás

Vágólapra másolva

Tom Cruise és a rendező Doug Liman (A holnap határa, Bourne-filmek) tavaly ősszel jelentették be, hogy a SpaceX és a NASA támogatásával belevágnak egy minden eddiginél ambiciózusabb film előkészületeibe, amit az űrben, pontosabban a Nemzetközi Űrállomáson fognak forgatni. A tervről azóta se derült ki sokkal több, Liman leginkább arról panaszkodott a sajtóban, hogy mennyire nehéz egy ilyen forgatásra biztosítást kötni, illetve technikailag megszervezni az egészet, Cruise pedig az új Top Gun, aztán a Mission Impossible 7 forgatásával volt elfoglalva.

Most úgy tűnik, lemaradnak a világelsőségről, ami az űrben forgatott mozifilmeket illeti, ugyanis egy orosz rendező, Klim Shipenko most bejelentette, hogy már egy éve készül a stábjával a moszkvai Jurij Gagarin Kozmonautaképző Központban egy hasonló projektre, és most megkapták az utolsó engedélyeket is az utazásra, illetve a forgatásra. A csapat október elején indul egy Szojuz űrhajóval az ISS-re, ahol 12 napot fognak tölteni és forgatni. Shipenko lesz az operatőr, világosító, hangmérnök és sminkes is egyben, és az űrállomáson szolgálatot teljesítő két orosz kozmonauta is be fog segíteni a munkába. A filmről annyit lehet tudni, hogy a címe Vizov (magyarul Kihívás), és egy népszerű orosz színésznő, Yulia Peresild lesz a főszereplője.

A film megjelenési dátumáról egyelőre nincs hír, ahogyan Cruise-ék projektjéről sem. Utóbbit tovább késleltetheti, hogy a Mission Impossible 7 premierjét újra eltolták, 2022 szeptemberére.

(CBR, Screen Rant)

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!